anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aluatul pentru gogosi e prea subtire si nu mai am nici faina ce sa fac sa il ingros?

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

O solutie ar fi, sa faci din el pancove( un fel de gogosi, "made" in Ardeal!) --- daca nu ai pus deja, adauga in aluat aromatizanti( coaje de la o lamaie, vanilie)si mai adaugi putin lapte caldut ca sa rezulte un aluat care sa "curga" din mana--- il lasi sa creasca ( caci ai pus drojdie, banuiesc) si dupa ce a crescut destul il amesteci cu o lingura ( va scadea!)--- aluatul se manipuleaza cu lingura (fiecare pancova = o lingura plina de aluat moale)---se frig in ulei incins intorcandu-se pe toate partile pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat. Pofta buna!

2 răspunsuri:
| Lynna a răspuns:

Daca folosesti altceva risti sa il strici. Imprumuta dinte faina de la vreo vecina sau da fuga la magazin si cumpara.

| sonyaminia a răspuns:

Deci trebuie faina si ca sa il ingrosi foloseste niste drojdie (praf) funda?