Pt bolta se folosesc in general hibrizii americani nu soiuri nobile, alea nu merg asa de sus si nu rezista la geruri la inaltimea aia.Soiurile alea ce spui tu nu stiu cum sunt,sincer nici nu-s curios,probabil sunt soiuri noi facute sau eventual hibrizi,nici nu am cautat sa vad,dar nu se compara cu soiurile nobile alea vechi,sa fiu mai precis nu exista ceva mai bun la ora asta ca soiurile nobile gen Italia, Muscat de Hamburg, Afuz ali Regina viilor etc.Ce au facut aia inainte sau unele soiuri aparute de mii de ani cum e Afuz ali nu le poate egala nimeni nici in ziua de azi ca si calitate, pentru ca restul pe mine nu prea ma intereseaza ca si consumator. Apariatia a tot felul de soiuri noi si hibrizi nu sunt opera consumatorilor sau vointa lor ci opera producatorului care vrea sa reduca cheltuielile sa castige cat mai mult dar toate asta in detrimentu calitatii, maninci struguri zici ca bei apa in sf sa revenim, deci boltele se faceau din vite de vie hibrizi americani de obicei.Vitele astea nobile nu urca asa de sus, adica sa dea si struguri si vegetatie asa inalta.Plus de asta nu-s rezistenti la geruri mari la seceta etc.Hibrizii aia ce zic merg nau treaba nu mai stiu ce nume erau 1001 sau depinde de zona oamenii le ziceeau diferit, bine ca au un nume comun dar poti cauta pe net hibrizi americani.
Uite aici o lista: https://www.sweetgarden.ro/plante-roditoare/butasi-de-vita-de-vie#
Mint si astia de rup nimic mai ales la rezistententa