Strugurii se desciorchinează, se zdrobesc, apoi se storc în teasc.
Mustul se pune în vase închise cu dopuri speciale de fierbere, cu sifon cu apă, care să nu permită oxigenului să intre în vas.
Se oprește din fiert când nu mai are zahăr care să fie transformat în alcool.
După asta, se trage de pe drojdie și se pune în sticle bine închise.
Nu ai ce sa faci,astepti sa se opreasca,ori daca il pui undeva la rece, se va opri din fermentat. Temperatura joasa face ca fermentatia sa se opreasca,, sau poti pune bixid de sulf, dar banui ca nu vrei, sau nici nu te pricepi.
Inainte sa incerci ceva ar fi bun sa afli ccate grade alcoolice are, daca are 10-11 lasa sa mai fiarba, ca de nu se face otet, asta daca mai apuca si nul bei pana sa fermenteze de tot stiu asa multi oameni care au facut si 2 mii de litri de vin si la craciun nu mai aveau nici urma
Ca sa afli cate grade are, intreaba undeva la un magazin ceti trebuie sa cumperi sa poti afla.Sau daca e cineva care face teste de agenu asta dui aluia o proba siti zice, apoi pui vinu la rece undeva, tu stii unde.
Oro beal asa pana cand termina de fiert l-ai terminat si tu pe el
GoguLoV3lipitoOarea întreabă:
anonim_4396 întreabă: