Masa fructelor nu se modifica prin congelare, decat daca s-a adaugat apa la momentul congelarii (sub forma de fulgi de gheață).
In schimb la decongelare poti avea pierderi, datorita continutui natural de apa al fructelor. In urma congelarii, membranele celulare se distrug si fructele "lasă apă", aceea este singura pierdere.
Ma intereseaza, pentru ca urmeaza sa achizitionez o cantitate mare de fructe, si vreau sa stiu cume mai avantajos la pret, pentru ca gasesc preturi diferite la cele proaspete si la cele congelate. La apa volumul se modifica la congelare, ma intereseaza daca fructele congelate vor cantari mai mult, avand apa in ele. N-am prea citit manualele de fizica in generala
Aproape corect! poate sa mai iasa apa din fruct și să se transforme în gheață iar omul rescpectiv aruncând apa și cântărind doar fructele poate să ajungă la concluzia că ăia i-au pus doar 300 grame de pepene în pungă când în realitate oamenii au pus pe bune 1kg de pepene dar prin procesul de vidare și eventual decongelare congelare si apoi decongelare apa a curs din felia de pepene. ca si greutate a intregii pungi este tot 1kg
doar că 700 grame poate resprezenta apa scursa din acel produs.
MAI EXISTĂ ȘI EXCROCI EU SUNT AUTOMATIST SI AM FOST LA O FABRICĂ DE OȚET DE MERE ȘI ĂIA PUNEAU 10% acid acetic șî nu avea niciodată nicăieri nici o legătură cu merele. nu văzuse acel otet 100% natural bio eco mere în viața lui și eu cumpăram până atunci doar oțet dinăla de mere pentru că era cel mai scump și ziceam că dacă este scump este și bun.
LA FEL AM FOST LA UNUL CARE AMBALA MIERE DE ALBINE ÎN PLICULEȚE ȘI EU CREDEAM CĂ MIEREA DE ALBINE DIN PLICULEȚE ESTE CEA MAI PURA SCUMPĂ CURATĂ CALITATIVĂ MIERE pentru că e puțină și scumpă dar omul m-a pus să ii cumpăr de la megaimage cele mai ieftine borcane de miere
si tot se incapatâna să găsescă undeva miere la 12lei kilogramul pentru ca să aibă profit maxim.
si asta ma idignat tare de tot! pentru că pe plicurile lui scria produs 100% natural
și el cumpăra cea mai ieftină miere cu putință
când m-am băgat eu de i-am cumpărat câteva borcane să facem probe de miere la 400grame cu 14 lei borcanul sa zburlit urât de tot ca și când cum de mi-am permis să fac o asemena risipă de bani.
Nu inteleg ce vrei sa spui. Fructele proaspete cantaresc la fel de mult ca cele congelate. Acum depinde daca vanzatorul a fost nesimtit si a adaugat apa multa in punga aia si apoi a cantarit-o.
Daca el ti-a spus ca pretul pentru fructe proaspete e 20 lei si ti le-a vandut congelate (si nu a spus ca vin congelate) atunci te-a inselat. Daca nu a specificat in ce stare vin fructele atunci e pe raspunderea ta. Dar de ce zici ca te-a pacalit? Adica daca pretul e 20 lei inseamna ca ala e pretul pentru un produs congelat, poate sa fie si 50% apa plus 50% fructe in punga aia, daca scrie fructe congelate 20 lei kg atunci nu e nicio inselaciune
Sigur? Nu stiu fizica. Nu mi-a placut si se vede. Un kg de fructe congelate, cantarite inainte de congelare, va cantari cat unul de fructe proaspete?
Da. Unii adauga si apa ca sa atarne la cantar, dar majoritatea sunt corecti.
Iertare, e o întrebare naivă. Orice aliment are adaos de apă, saramură, depinde de aliment.
Produsele congelate, nu sunt produse de magazin, ele așa vin. Dacă sunt vrac, ele sunt depozitate, transportate la temperaturi speciale.
Iar, dacă vrei să vezi cantitatea de apă, luați o sită, puneți-o pe o oală, legumele congelate în sită, acoperiți cu o folie de plastic, apoi un prosop, de dimineață, până seara, la un loc răcoros, ca să se facă decongelare lentă.
Dar, ce spui că este apă, nu e apă chioară. Ea conține și E-uri care mențin culoarea, prospețimea fructului congelat.
V-am răspuns la întrebarea pusă, dumneavoastră nu ați înțeles!
Am văzut un documentar în care se specifica că la 1 kilogram de pulpă se adaugă saramură tratată cu e-uri pentru conservare și absorbție ușoară se pot câștiga cel puțin 300 de grame la produs.
Deci, la 1 kg de fructe congelate, după decongelare rămâneți cu 700-900 grame de fruct în funcție de calitatea produsului.
Cumpara si tu de o suma mai mare de exemplu de 2000 lei ca sa te poti vaita.
apoi poti sa faci spume exista protectia consumatorului
exista C.O.P adica comitetul oamenilor prosti
adica ai tot felul de institutii si autoritati unde te poti adresa
poti sa ii dai si in judecata
dar ca sa te ia cineva in consideratie trebuie sa fie prejudiciul mult mai mare
Mentalitate tipic românească. Una-două, cineva vrea să te tragă în piept. Sau tu pe el. Nu te-a păcălit. Congelate sau nu, greutatea este aceeași.
In loc de funda o sa-ti raspund cu ``hai sictir``, pentru prima parte a comentariului
Oh, ești o adevărată lady.
anonim_4396 întreabă: