Restul de 20 mp, trebuie compartimentat, cât de cât. Nu înțeleg de ce nu montați instalația pe pelete, pe lemne?
Fiecare centrală termică are o carte tehnică în care se precizează și consumul.
Cercetați și calculați.
Vrei pe gaze. Gaze sa fie. Acum eu am o centrala Viessmann vitodens 50 24kw, setarile caldura 21 grade, calorifere 55 grade, apa calda 36 grade.
La 2 ore seara si o ora dimineata (3 ore pe zi) temperatura exteriora intre -10 = 5 grade, suprafata 38 mp am consumat 43 de mc / luna, cu conditia sa ai un controlier inteligent, altfel consumurile cresc substantial.
Acum tinand cont ca ai o butelie de 40 litri, asta inseamna aproximativ 10 mc de gaz.
Deci va trebui sa incarci de 4 ori/luna butelia.
Acum costul gazului creste sau scade in functie de zona in care locuiesti. Dar iti zic sigur ca e mai scump decat 150 de lei cat ma costa pe mine de la reteaua de gaze naturale, pentru ca trebuie lichefiat, transportat, etc.
Cea mai ieftina varianta/ termen lung e sa iti cumperi un sistem de incalzire cu pompa de caldura, aer/sol, inchiriezi un miniescavator, sapi transeele, intinzi buclele de teava la 1 m adancime minim, imperechata cu minim 5 kw de panouri solare si minim 10 kwh baterii de stocare, traiesti fara grija facturilor vreo 15 - 20 de ani.