| FerLin a întrebat:

Am nevoie de o hota de bucatarie pentru un open-space care sa fie de 700 m3 (cel putin).
Imi poate recomanda cineva, din experienta, o hota pe care a testat-o?

7 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Cel mai bine intrebi la un magazin de profil, ei stiu ce marfa vand... pentru ce suprafata, dar sfatul meu e sa mergi pe una cu 2 motoare.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la un magazin care vînd hote si vin ei sa masoare si sa i ti instaleze o hotă bună, ei i ti pot recomanda diverse modele si mărci, bani să ai ca sunt scumpe.

| lpavel a răspuns:

Parca ai vrea sa cumperi o casa... laughing ia-ti una care crezi tu ca e bine, toate isi fac treaba!

| FerLin explică (pentru lpavel):

N-as fi asa superficial pentru ca nu vreau sa-mi miroase hainele a prajeala/peste cand ajung la serviciu. Stiu despre ce vorbesc pentru ca am multe exemple in jurul meu.
Daca incaperea ar fi mica, nu ar fi o problema cu alegerea hotei.
Daca te uiti la review-uri pe site-urile de profil ai sa vezi ca cei mai multi nu sunt de perere ca "toate isi fac treaba".

| lpavel a răspuns (pentru FerLin):

Nu exista o hota care sa absoarba tot de aceea ti-am zis sa alegi ce vrei... deci atunci ar trebui sa alegi una mare si puternica atata ar trebui sa stii si tu happy

| FerLin explică:

Într-adevar am vazut un "tutorial" pe net (nu stiu cat de aproapiat de realitate este) in care explica ca trebuie calculat volumul incaperii (Latimexlungimexinaltime) inmultit cu 12, pentru ca o hota trebuie sa recilcule de 12 ori intr-o ora tot aerul din incapere la care se mai adauga 20 m3 (daca nu ma insel) pentru fiecare metru de tub de evacuare a hotei si astfel afli ce capacitate trebuie sa aiba acea hota.
De aici, in functie de brand, unele hote fac intr-adevar ce se lauda ca fac, altele nu.
Inclusiv baietii de la firma care imi face mobilierul de bucataria mi-a confirmat asta din vechi conflicte ale lor cu clientii lor care au pus la bataie un buget redus pentru hota si apoi au incercat sa dea vina pe ei ca nu le-a pus hota bine pentru ca nu trage deloc. In fapt hota are inaltime standard fata de plita pe care o respectasera. In fine.
In personalul magazinelor de profil nu prea am incredere. Am lucrat si eu multi ani ca agent vanzari in cateva domenii si stiu cum si de ce se promoveaza produsele pe care le vand, unde au targete si bonusuri suplimentare, etc.
Din cauza asta am ales sa intreb si in mediul online pe site-uri ca acesta ca sa pot gasi un raspuns cat mai apropiat de unul neinteresat, neutru. Fiind si eu cu banii pe sfarsite, parca nu as sparge bani aiurea dar, cum ziceau evreii de pe vremea bunicilor, "sunt si prea sarac sa-mi permit un lucru ieftin". happy
Va multumesc tuturora pentru pareri!

| MeraO a răspuns:

O hota simpla asa cum vad ca recomanda lumea pe aici nu rezolva problema.Solutia corecta pentru spatiul dumneavoastra este hota profesionala, dar cu siguranta este nevoie si de asistenta in alegerea ei. Eu va recomand Variant, hota de extractie cu compensare de aer proaspat care este racordata la o centrala de tratare aer, prin care se asigura evacuarea aerului viciat, compensare de aer proaspat, recuperare de caldura si automatizare completa a sistemului. Eu stiu de la nasul meu despre hota, este foarte multumit si a fost ajutat foarte mult de producator ca sa aleaga exact ce avea nevoie. Gasiti aici mai multe informatii despre ei https://atreashop.ro/linia-variant/165-variant.html