| Gavriloiu75 a întrebat:

Am nevoie de un sfat legat de funcționarea unui convector gaz lampart 30 lb la coș, eu am fixat un burlan cot atașat la întrerupător tiraj coș și l-am scos prin perete cam la nivelul convectorului doar că acesta nu funcționează în condiții normale, întrebarea mea este cum trebuie montat convectorul, trebuie fixat pe acel întrerupător tiraj coș un burlan vertical și pană la ce înălțime trebuie scos prin perete? Chiar nu mă pricep.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Burlanul trebuie sa fie cu iesire verticala si sa fie verificat daca are tiraj suficient spre EXTERIOR!
Eu folosesc un convertor de gaz (montat pe perete), iar iesirea este spre un horn (mai inalt cat acoperisul casei) si la montare am avut problema cu sensul tirajului.
Convertoarele asezate pe podea nu au asemenea problema, burlanul iesind orizontal, prin perete.

2 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Se zice că, pentru a avea tiraj, burlanul/coșul e necesar să aibă minim 3 metri înălțime. Așa că, pentru a funcționa normal, iei trei burlane drepte, și le atașezi la acel întrerupător in poziție verticală. Daca stai la casa, sa nu ii faci ieșirea în pod, că îl umpli de fum E doar o gluma happy

| Gavriloiu75 explică:

Mulțumesc frumos pentru ajutor, am cumpărat deja un burlan și îl voi scoate direct în acoperiș pentru ca nu am pod, acum să văd cum voi da gaură prin scânduri și tabla