| AboutMe_3332 a întrebat:

Am o cabana. Usa este din lemn, iar lemnul este ceva de genul asta http://www.google.ro/......tp?/imgres r:0, s:0&biw=1024&bih=677, numai ca culoarea difera. As vrea sa o vopsesc, dar nu stiu cum. Sa dau peste vopseaua veche, sau sa ii fac ceva si dupa aceea sa o vopsesc?

Răspuns Câştigător
| greencity a răspuns:

Daca vopseaua inca sta bine se poate vopsi peste. De preferat cu pistol de vopsit (daca vopselele reactioneaza si culoarea difera se pot mixa culorile). Indepartarea vopselei vechi e destul de complicata, necesita ceva timp, solutii periculoase si un foen sa-l incalziti sa se decojeasca. Eu am curatat o usa mai veche pentru cineva si mi-a luat zile bune combinand toate metodele la un loc. Dupa ce am incalzit am dat cu spaclul de mi-a venit rau. Am pus si solutie dar a iesit o mare mazgaleala. In cazul Dvs e mai usor pentru ca doriti o culoare, la mine persoana respectiva vroia culoarea naturala a lemnului.

2 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Vopseaua veche se poate curata cu soda caustica pana la lemn, dupa care se poate vopsi, desi ar iesi mai bine lacuita.

| Elle_7741 a răspuns:

Peste vopseaua veghe.