| Alexandrionelu a întrebat:

Am o "casa de vacanță" în România, la sat, unde locuiesc 1-2 săptămâni în fiecare vară.
Curtea interioara este mare și odată era frumoasă, dar în fiecare an o găsesc plina de iarba de un metru.
Ce as putea face ca să evit asta? Betonarea sau pavarea i-ar cam diminua farmecul rulal plus ca ar creste temperatura pe timp de vară.
Sa folosesc un erbicid puternic nu știu dacă este indicat, pentru ca am copil mic.
Idei?

12 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Nu are nimeni animale pe acolo?
Poti vorbi cu un vecin sa coseasca iarba pentru vaci, oi, etc cu cateva saptamani inainte sa ajungi tu acolo.
Eventual daca terenul e afanat si potrivit, lasa-l sa puna lucerna sau iarba de cultura, si sa si-o coseasca.

Nici eu nu sunt incantat de erbicide.
Betonul e un compromis bun, dar atunci ce folos sa mai mergi la tara? Beton ai destul unde locuiesti.

| Alexandrionelu explică (pentru NLS):

Satul este semi-parasit. Tot tineretul este plecat fie in orase, fie în străinătate. Mai sunt cativa bătrâni care dabia mai au grija de propriile lor gospodarii.

| Sofer a răspuns:

Cand vi in Romania, te pui sa tai iarba man.

| Alexandrionelu explică (pentru Sofer):

Asta fac in fiecare an... O zi de munca și 2 săptămâni de bătături happy
Speram ca o sa găsesc o soluție mai eficienta, dar nu prea am noroc.

| MihaelaDart a răspuns:

Angajeaza un satean sa iti taie iarba inaintea venirii tale in concediu si ai rezolvat problema.
Si noi avem o cabana la munte cu un teren generos si avem pe cineva din sat care vine sa tunda regulat iarba din curte. Iarba pe care o ia pentru a-si hrani animalele.
Nu recomand erbicidul, este periculos atat penitru animalele de comanie cat si copii. Copiii sunt mereu curiosi si baga in gura, cainii si pisicile mananca iarba in cazul ca au probleme digestive, asa ca ganddeste-te de 2 ori daca vrei sa pui otrava sa omori doar niste buruieni!

| Alexandrionelu explică (pentru MihaelaDart):

Satul este semi-parasit. Tot tineretul este plecat fie in orase, fie în străinătate. Mai sunt cativa bătrâni care dabia mai au grija de propriile lor gospodarii. Este imposibil sa găsesc un localnic sa facă munca asta, mai ales ca eu nu locuiesc România.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Alexandrionelu):

Iti poti cumpara o masina de taiat iarba si sa ca sa nu iti mai creasca pune fan uscat peste, este un sfat de la cineva care ma invata sa pun printre rasadurile de legume pentru a nu-mi creste buruieni. Incearca!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Se cade sa te îngrijești de casa de vacanță, mergând de 3-4 ori pe an si sa cosești iarba si buruienile. O sa îți prindă bine si munca si ieșirile. Daca nu este departe de tine, poți sa plantezi pomi fructiferi si sau straturi pentru legume si zarzavaturi si sa le lucrezi. Te vei bucura de recolte si va fi si sănătate curata.

| Alexandrionelu explică (pentru TamplaruAnisoara):

Locuiesc la peste 2000 km de casa de vacanță din România și ajung acolo doar în concediu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut. Cea mai bună soluție și "curată" este s-o tunzi, oricât de greu ți s-ar părea (ia-o ca pe un mijloc de relaxare), angajează pe cineva ca pentru anumite porțiuni s-o are. Am văzut și grădini unde s-a folosit erbicid fără o dozare rațională și arată jalnic, de parcă a ars-o cu napalm. Nici eu nu agreez erbicidele, evită, mai cu seamă dacă ai copil mic!

| Alexandrionelu explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc de răspuns, la concluzia asta am ajuns și eu. Îmi iau o mașină electrica bună de tuns iarba și nu ma complic cu erbicide, pavaje sau betonare.

| GouDidodino a răspuns:

Pune un vecin, contra cost, sa-ti îngrijească curtea, sa tunsă iarba cand este nevoie. Sau seamănă gazon, dar la fel si ala trebuie intretinut