| TheAlphaFemale a întrebat:

Am o centrala termica BUDERUS putere 24 w, pe gaz si as dori sa-mi achizitionez un termostat. Nu am nici un fel de cunostinta in acest sens. Ce tip de termostat ar fi indicat sa-mi achizitionez? Este acesta un mod de a econosmisi bani pe termen lung? Ce ma puteti sfatui?

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Cel mai bun si sigur este un cronotermostat cu fir, insa cum probabil nu ai de gand sa tragi fire pe pereti, varianta optima ramane un cronotermostat wireless.
Daca esti antitalent la tehnologie si electronica si nu te descurci nici cu cartea de instructiuni in fata, alege un termostat simplu, la care doar reglezi temperatura si gata.
Termostatul de ambient va economisi bani nu doar pe termen lung, iti garantez ca isi scoate banii in primul an. Economiile facute toamna si primavara, cand temperatura exterioara nu este foarte scazuta, sunt mai mult decat semnificative.
Atentie insa, la un cronotermostat nu seta variatii mari de temperatura, acestea vor duce la un consum crescut. O diferenta de 2 grade Celsius intre perioada in care esti la serviciu si cea in care esti acasa este suficienta.

| carpediem a răspuns:

Termostatul de ambient scade consumul cu 20-30%, poti lua unul wirelles pentru ca banuiesc nu ai tras fir de la centrala in living sau unde pui ambientul. Daca centrala e in garantie, trebuie sa-i chemi pe ei sa-l monteze pentru ca in fisa nu ai trecut ca ai montat ambient si pierzi garantia. Ambientul costa intre 200-250 lei.Nu are importanta ce marca iei.

| doinastela a răspuns:

De preferat un cronotermostat, adica un termostat programabil. Exemplu:
http://www.termostate.eu/......tat-cu-fir

Exsita si termostate branduite Buderus.