| Bianca292006 a întrebat:

Am o întrebare, sa-mi iau garsoniera în chirie în Bucuresti sau sa-mi iau propria mea garsoniera, adică sa o cumpăr? O părere? Având în vedere preturile am nevoie de ajutor

Răspuns Câştigător
| asmodeus10 a răspuns:

Mai bine cumpara.Asa o sa o ai pe viata, apoi mostenire pentru copii tai. Daca iei cu chirie ai dezavantajul sa o pierzi ( daca proprietarul doreste sa evacuezi mai devreme din anumite motive personale) sau sa creasca suma de catre propietar oricand.Succes!

| Bianca292006 explică (pentru asmodeus10):

Mersi mult de sfat!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Preferabil este sa-ti cumperi, dar asta depinde de cati bani ai deja stransi pentru depozit (sau pentru toata casa), ori mergi la banca si faci credit bancar.

| minrest a răspuns:

Preturile mari nu sunt un argumet ca sa stai cu chirie, pentru ca preturile trag dupa ele chhirile in sus. Cumpara. Platind chiria, te alegi doar cu faptul ca ai o locuinta. Platind rata, te alegi si cu o proprietate. Te mariti si mai usor, chiar daca garsoniera nu va fi complet platita cand te vei marita.

Răspuns utilizator avertizat
| Xena20 a răspuns:

Neapărat cumpără, daca stai cu chirie nu ai niciun viitor, nu e casa ta și nu va fi niciodată. Mai bine plătești o rata decât chirie, tot cam atât plătești dar macar știi că ramane a ta.

| MateoXXL a răspuns:

Dacă ești la început de drum și nu ai economii suficiente, începe cu închirierea.
Dacă ai economii și îți permiți un avans, ia în considerare cumpărarea, mai ales dacă plănuiești să rămâi în București pe termen lung.