| didiii901 a întrebat:

Am o prieetena care are matreata de la ce faci matreata si cum o tratezii funda!

Răspuns Câştigător
| TeDrqq a răspuns:

Matreata o faci de la un scalp uscat ( spaland scalpul [parul] acesta se umezeste si scalpul se inmoaie, cand se usucca scalpul se intareste si se rup cojite aceasta este matreata) o poti trata cu sampoane care au crema hidratanta in el (Head & Shoulders) sau cu sampoane cu extract de urzica (eu iti recomand ceva BIO dai 30 d elei da merita! )

~Fundita? big grin

| Azµre a răspuns (pentru TeDrqq):

Mătreața e cauzată de o bacteri/ciupercă a scalpului, nu scapi de ea cu șampoanele pe care le enumeri mai sus ci cu un tratament adecvat dat de câtre un dermatolog.

| TeDrqq a răspuns (pentru Azµre):

Eu am aceeasi problema si asa mi-as pus dermatologul daca vrei sa stii happy

| Azµre a răspuns (pentru TeDrqq):

Schimbă-l nu e bun! Mătreața e cauzată de excesul de sebum! Care la rândul lui este în exces datorită unor infecții ale scalpului!

| JustMeAndMyWorld a răspuns (pentru TeDrqq):

De acord cu tine, big grin merita funda...tongue

13 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cu sampon se elimina efectul, dar nu si cauza.
Matreata -in afara de factorii biologici- apare din cauza stresului. Asa ca cel mai bun tratament este ca omul sa caute se nu mai fie stresat. Nu poate? Avem un Tata iubitor care doreste -mai mult decat dorim noi- sa venim inaintea Lui cu toate grijile si ingrijorarile noastre.
"Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi." (1Petru.5:7)
Aduceti poverile voastre inaintea Lui, si lasati-le acolo; nu le mai luati inapoi cu voi. Credeti ca El v-a ascultat si multumiti-I ca vă va raspunde la rugaciune, deoarece El a promis ca va raspunde. Aceasta va aduce o stare de bine intregului trup si suflet.

| stlucian a răspuns:

Exista in farmacii sapun cu sulf.E drept ca nu miroase bine dar dupa spalare un balsam/sapon inlatura mirosul neplacut.In 3-4 zile ai scapat! Maxim o saptamana! thumbs up

| LIN2010 a răspuns:

Poate sa apara aceasta afectiune a pielii scalpului din varii motive, mai nou chiar de la stres, ca si tratament poti incerca cu " Nizoral '', de la farmacie(la mine da rezultate de fiacare data 4-6 tratamente pe an). Succes

Răspuns utilizator avertizat
| Instinkt a răspuns:

Sa se spele mai des putin pe par....sa nu-l dea cu placa..si eventual sa-l usuce cu un prosop..si inca ceva foarte important APA..cand se spala pe cap apa nu trei sa fie fierbinte ca altfel face matreata..Cu apa la temperatura ok(calduta) si un shampon anti matreata.o sa scape de ea imediat.
Inca ceva important sa nu schimbe des samponurile

| patriiiii89 a răspuns:

Trebuie sa schimbe samponul sau sa ia un sampon specail pentru matreata! bafta.

| DunareClaudiu a răspuns:

Pentru a scapa in totalitate de matreata foloseste samponul Clear e cel mai bun impotriva matretii.

| MateiuSergiu a răspuns:

E-ati un sanpon bun de matreata peste 10 lei si spalate cu el odata pe saptamana nici mai mult nici mai putin si nu schimba sanponul peste o luna cand este gata cunpara acelasi sanpon funda

| 123556544544 a răspuns:

Aia se fake de la praf si sa isi cumpere un sampon bun ex hea & shoulders

Întrebări similare