| anuska a întrebat:

Am o prietena care sta la bloc la parter si i se umezesc peretii. de ce?

Răspuns Câştigător
| Ronnix a răspuns:

Ai primit raspunsul la intrebare. Acum sti care e problema. Eu iti voi da niste solutii despre cum poate prietena ta sa scape de igrasie :
* Sezonul cel mai potrivit pentru a scapa de igrasie este vara pentru ca, inainte de a ne apuca de aceste operatiuni, trebuie sa uscam foarte bine peretii. Un al doilea pas este sa identificam cauza igrasiei: pe unde se scurge apa, conducta sparta. Izoleaza bine acel punct nevralgic, interior si exterior ( lucru ce poate fi mult mai greu la apartament). Apoi, realizeaza o tencuiala in suprafata respectiva si zugraveste.

* Periaza foarte bine suprafata afectata pentru a elimina semnele igrasiei sau cele ale mucegaiului. Apoi aplica tratamentele chimice existente pe piata pentru astfel problemele cum ar fi grundurile din copolimeri acrilici. Dupa ce aceste subtante se usuca aplica o vopsea lavabila.

* Un alt aliat de nadejde in lupta contra igrasiei este clorul. Spala peretele cu clor si apoi aplica un strat de vopsea lavabila in combinatie cu substante recomandate contra igrasiei. Orice depozit sau firma de materiale de constructii iti poate furniza aceste produse.

* Foloseste diverse vopsele sau substante speciale pentru aceasta problema.

* Cheama un specialist pentru ca el poate analiza cel mai bine situatia peretelui tau. Cauzele pot ti fi multiple, si rezolvarea asemenea.

***Solutiile le-am gasit pe internet***

O zi buna! happy

11 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Datorita umiditatii ridicate si a peretilor reci.

regis
| regis a răspuns:

@mg: "alta sursa este montarea de geamuri termopan". Scuza-ma, dar in ciuda impresiei tale ca tot ce s-a scris mai sus este gresit, dupa mine aceasta propozitie este cea mai aberanata din tot ce s-a scris mai sus. Etanseitatea tamplariei NU ESTE O CAUZA a umezirii peretilor. Cauza o constituie condensarea vaporilor de apa din aer pe peretele rece, iar lipsa de etanseitate a tamplariei nu face decat sa elimine EFECTUL, fara a actiona in vreun fel asupra cauzelor.
Dar daca tot ai deschis te-ai aratat deschis spre intrebari, te rog explica-mi de ce eu nu am probleme cu condensul, desi am geamuri termopan fara aerisire, usi de interior MDF pe garnituri de cauciuc si usi exterioare metalice tot pe garnituri. In plus peretii nu sunt lasati sa "respire", cum recomanda multi amatori, fiind imbracati in polistiren la exterior si lavabil la interior.

Elianna
| Elianna a răspuns:

De la igrasie.Probabil ca locul este umbros, cu copaci in jur, sau vita de vie, care tin peretii reci si umezi.Si daca sunt si nuci pe langa bloc, igrasia este definitiva! Apartamentele de la parter sunt mai reci tinand cont si ca subsolul nu este incalzit, ca in cazul celorlalte apartamente! Soarele trebuie lasat sa bata in toti peretii.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Din cauza condensului sau din cauza apei existente la subsolul blocului.

| karellen a răspuns:

Probabil igrasie de la subsol

| campanario a răspuns:

Buna. Din cauza condensului si din cauza ca apartamentul nu e izolat corespunzator. Cam asa ceva nu sunt sigura, insa si la mine colturile au mucegai, si asta explicatie am primit'o dupa care am izolat incaperea.Pa pa

| madalykuka a răspuns:

Se face condens sad
si la mine se facea cand stateam la parter, dar mama cumpara mereu solutii anticondens,,winking
daca mergeti intr-un magazin cu faianta, lavabile etc si intrebati o sa va recomande acolo o solutie douawinking
p. s mama cumpara ceva praf care absorbea condnsul din incaperewinking

Răspuns utilizator avertizat
| JokKer a răspuns:

Probabil din cauza climei, adica se schimba brusc de la rece la cald.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare rau dar TOATE raspunsurile sint total aiurea!
Cauza umezelii din casa este PROASTA INTRETINERE A LOCUINTEI si neintelegrea unor principii fizice elementare!
Adica! :
In casa, izolata termic sau nu, trebuie pastrat un nivel de umiditate si o temperatura constanta.
Plantele in exces, gatitul cu aburi multi si lipsa unei hote, spalatul si uscatul de rufe, respiratia, toate sint surse de umiditate. Daca nu se pastreaza o temperatura optima si nivelul umiditatii este crescut, apa din aer va condensa pe partile reci ale constructiei.
Acesta este fenomenul care permite aparitia umezelii.
In plus de cele de mai sus, alta sursa este montarea de geamuri termopan. Cred ca nici 1% nu stiu cum trebuie folosite si ce implica folosirea unor asemenea geamuri. Etansarea perfecta de care multi se bucura si cu care multi se lauda este un adevarat dezastru. Nu permite ventilarea locuintei. O locuinta neventilata corespunzator devinde un mediu infect, neigenic, sursa de boli, umiditate si toate problemele care decurg din acest fapt.
Din punct de vedere al SANITATII, blocurie construite pe vremea trecuta erau de n-spe mii de ori mai sanatoase. Motivul? Timplaria de lemn neetansa perfect + usile intre camere neetanse + ventilatiile de bai si bucatarie + gaurile de ventilatie din usa bailor si bucatariilor ( la unele blocuri )asigurau un anume numar de schimburi de aer pe ora, schimburi de aer ce asigurau climatul sanatos, asa cum de altfel prevad si normele de constructie.
Acum, totul este etans. Geamuri etanse, usi etanse intre camere, ventilatii inchise ( zidite ) ...adica tot ce poate fi mai prost si daunator atit pentru locuinta cit si pentru microclimatul casei. Temporara aerisire prin deschiderea geamurilor, nu este eficienta.
Ce se poate face?
Incalzirea la temperatura necesara a tuturor spatiilor.
Eliminarea surselor de umiditate.
Montarea de " termopane " cu grila de ventilatie.
Taierea usilor dintre camere si lasarea a min 2 cm sub usa si scoaterea chederelor de etansare.
Deschiderea ventilatiilor acolo unde exista.
Montarea de grile de ventilatie in usile de la bucatarie si baie.
Montarea de hote la bucatarie ( asa cum scrie la carte si la fizica ) nu asa cum monteaza lumea in ziua de azi, total gresit.
Acestea sint numai citeva sfaturi care daca sint urmate, se elimina orice problema chiar si intr-o casa neizolata termic.
Daca se poate face si o izolare termica a peretilor exteriori sau unde este cazul, tavane, podele, cu atit mai bine.
Daca cineva este curios sa afle mai multe despre cit de complex este "fenomenul " il rog sa citeasca despre VENTILATII. Va ramine uimit si va vedea ca nu este de joaca si va intelege ca multi si-au " modernizat " casele transformindu-le in adevarate cavouri.
Eventuale intrebari?