Trebuie sa folosesti si apa tare, care are rolul de a curata de impuritati locul de lipit. Daca nu ai apa tare ai putea sa incerci cu pasta de decapat.Eu imi prepar apa tare din acid clorhidric in care pun bucatele de tabla zincata si las un timp, pana se topeste tot stratul de zinc.Conteaza si tipul de aliaj de lipit, trebuie ca letconul tau sa il topeasca foarte bine.
In primul rind trebuie sa cureti f bine locul unde urmeaza sa faci lipirea. Dupa este o solutie care se da atunci cind lipesti nu stiu exact cum se numeste dar gasesti la magazine. Dupa ai nevoie de sirma care are in compoziotie un anumit procent de argint.Cu cit sirma respective are argint mai mult cu atit lipirea se face mai usor si mai bine. Exista sirma din asta la vinzare intrebi si o sa gasesti.Tu ai un cazan din cupru si vrei sa lipesti cu cositor.Chiar daca cureti f bine acea lipitura nu va rezista la presiuni f mari, sau mai stiu eu la ce faci tu cu cazanul ala.Lipitura doar cu cositor a cuprului o poti face cind cupru respectiv este f curat sa zic nou, asa cum se lipesc tevile din cupru pentru apa.Acum cazanul tau daca nu este din cupru si ar putea sa fie din alama atunci folosesti ce am zis. Daca este totusi din cupru inseamna ca locul respectiv a fost ars rau de tot.Adica sa mai incercat de mai multe ori lipirea sa incins rau de tot si materialul sia pierdut din proprietati si nu mai vrea sa se sudeze.Incearca cum am spus cu sirma cu argint si vezi daca merge. Daca nu merge atunci aplica un petec acolo si sudezi tot cu sirma cu argint.Bafta.
I-ti recomand sa faci o sudura cu flacara oxiacetilenica si adaos de sarma de alama, bineinteles dupa o curatare cit mai perfecta a locului de reparat.Succes