| CaMeLuTzAaA a întrebat:

Am o problema... vreau sa imi zugravesc camera in rosu si am cumparat lavabila alba si pigment rosu doar ca mi-a iesit un roz. Stie cineva ce pot sa fac sa iasa rosu?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Nu merge cu pigment, oricit de rosu ar fi sau de puternic ar fi pigmentul. Lavabilul este deja pigmentat, in alb, si acel alb este de regula foarte puternic, doar la lavabilele de proasta calitate e slab, asa ca, alb cu rosu intotdeauna va da roz, oricit de mult rosu ai pune in lavabil.
Ar fi o singura solutie. Sa cumperi culori acrilice. Asa poti avea rosul pur. Exista culorile Maimeri Polycolor, sunt in niste borcanase mici de sticla, si sunt profesionale, adica isi pastreaza proprietatile timp indelungat (culoarea ramine aceeasi, aderenta la orice suport e foarte buna, etc), si se poate lucra usor cu ele, se intind foarte bine cu pensula, atit de bine incit un singur borcanel iti ajunge pentru 3 metri patrati. Desigur ca e ceva mai scump, dar, pe linga avantajul alegerii exacte a culorii pe care o doresti, rezistenta in timp e mult mai buna, plus ca sunt nontoxice, nu au nimic toxic in ele.

7 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Dublează cantitatea de pigment!

| CaMeLuTzAaA explică (pentru onasis1961):

Onasis1961 m-am gandit si la asta dar in 8.5 litri de lavabila am pus deja 10 sticlute de pigment rosu...nu e cam mult sa mai pun?

| onasis1961 a răspuns:

Încearcă cu vişiniu.

| Rockart a răspuns:

Pune pigment roşu până iese cum îţi doreşti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pigmentul este slab, trebuie sa pui mult mai mult. Poate chiar sa depasesti 20 de sticlute.Mai bine luai vopseaua gata preparata.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La bricostore iti poti creea orice culoare. pretul depinde de cantitatea de pigment si de baza de pigment. singurul dezavantaj este ca poti achizitiona astfel 5 kg 10 kg 20 kg. Ceva de genul. Culoarea va fi identica de la prima aplicare pe perete ( la prima mana)

| skama18 a răspuns:

Cumpara un pigment de calitate. pui 3 picaturi si iese cum vrei