| anamaria91 a întrebat:

Am o problema -zic eu- bizara...
De cateva luni incoace, noaptea, in baie isi fac aparitia niste gandaci negri si mari. Nu au pe unde sa intre decat prin scurgerea de la vana deoarece alte gauri nu am in baie iar pentru scurgerea de la ghiuveta sunt prea mari.

Vreau sa stiu si eu ce mama lor de gandaci is, daca mai are cineva problema asta si cum sa scap de intrusi!

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Este vorba ( dupa cum il descri)despre gândacul negru de bucătărie oriental (Blatta orientalis)...cauta pe net si aflii, mai multe despre el!
Prin urmare, una -doua proceduri de dezinsectie nu sunt suficiente pentru curatarea definitiva a cladirii!
Firma de DEZINSECTIE nu si-a facut treaba la modul profesionist! Procedura de dezinsectie se repeta periodic( in functie de ciclul de inmultire al insectei)... indivizii adulti sunt omoriti de substanta cu care se face dezinsectia in schimb, la ouale acestora (ascunse in crapaturi) nu are cum ajunge substanta. Din acestea se dezvolta alti indivizi care vor infesta cladirea si daca nu vor fi distrusi printr-o noua dezinsectie si acestia vor depune oua!

14 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Hm, nu prea cred sa vina pe scurgeri. Poti incerca punand un dop si lipind banda pe supraplin. Vezi daca nu ai totusi fisuri pe langa tevi, daca nu ai aerisire probabil ai un geam, monteaza o plasa de insecte in el. Ar trebui sa ai totusi guri de vizitare la coloana de tevi si la vana, poate si-au facut cuib pe sub ea. Oricum, nu pot fi decat doua variante: fie au gasit o cale de intrare, fie si-au facut cuiburi chiar in baia ta.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Daca fug rapid cad aprinzi lumina si au culoare rosiatica, sunt gandaci de bucatarie. Ei vin si pe la scurgerea de sub vana, daca ai gura de vizitare acolo, prin aerisirea de la baie, prin doze si prize... dar pe unde nu intra.Intra puisori mici si se dezvolta apoi la tine in casa. Noi am avut o astfel de infestare acum 10 ani in bloc, dar pana nu s-a facut dezinsectie in fiecare apartament in parte, in beci, pe casa scarilor, nu am scapat.Si de atunci nu au mai aparut! Daca sunt gandaci negrii care se misca incet, sunt niste ganganii care s-au ratacit pe la tine sau si-au facut cuib prin zona. Uite cam cum arata:
http://www.google.ro/......tp?/images

| ghimbascosmin a răspuns:

Buna ana : acele animalute se numesc gandaci de bucatarie-vin de la subsolul blocului- poti sa chemi o echipa specializata in dezinfectie.

| anamaria91 explică:

Mama lor de "goange"!
Nu is nici gandaci de bucatarie ca aia ii cunosc (nu am avut, da am vazut).
Astia is mari, negri, mai lunguieti, si fug al naibii de repede! Si daca le dau doza de raid ametesc si fug la intuneric, unde e mai stramt!
Ce mai e culmea, ca tot cate unu... niciodata nu am vazut sa fie doi. Tot cate unu.

| anamaria91 explică:

@Elianna Sunt negri si fug repede... nu sunt din aia de bucatarie si nu am gauri in baie de nici un fel... decat cea din wc, scurgerea de la vana si cea de la ghiuveta.
S-a facut dezinfectie pe scara de multe ori si degeaba.

| fashionaddict a răspuns:

Am avut si eu probleme din astea.
Am fost la veterinar si mi-a dat o solutie cu care sa fac prin baie. o sa iti explice el big grin
bafta

| nsn83 a răspuns:

Trebuie cautata sursa de infestare! Si in cazul tau cu siguranta este subsolul blocului! Daca se face tratament acolo mai mult ca sigur nu vor mai aparea probleme! Ca sa scapoi de o grija trebuie sa stii ca gandacii de care vorbesti nu se inmultesc in casa.Acesti gandaci prefera locurile cu umezela si temperatura ridicata cum este subsolul blocului. Daca cei din asociatia de locatari nu vor sa contracteze o firma de specialiatate sa trateze subsolul singura metoda este sa izolezi locurile pe unde ei vin! Eu lucrez in domeniu si iti spun ca nu rezolvi nimic daca faci tratament a tine in baie si nu se inlatura sursa! majoritatea substanteleor au o anumita remaneta (perioada in care substanta este activa) problema este ca degeaba tratezi zona si chiar daca iau contact cu substanta si mor ideea este nu nu ii mai vezi nici vii nici morti! Multa bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca max force de la bayer. e foarte eficient!

| bOse a răspuns:

Stai la panda, cu un tub de RAID, o sa prinda ei frica.

| Mariaa a răspuns:

Sunt gandaci din aia zburatori laughing
mor cand ii vad.si tip cate o jumatate de ora.
am cumparat praf din ala...si cum trece gandacu' prin el.moare.
iti intra pe geam(daca ai) sau aerisire...oricum.trec usor si pe sub usi...asa ca ai grija.sa nu calci pe ei happy

| ServanaAtoni a răspuns:

Cred ca sunt gandaci de bucatarie.sau asa cred ca se numesc.si la mine apar noaptea si ma enerveaza la culme

| ๓єlเเ a răspuns:

Daca nu sunt gandaci de bucatarie.Atunci ce sunt ca nu mai inteleg.
Incearca sa chemi un profesionist la tine in baie nu in scara ca degeaba.

| dezinsectie a răspuns:

Execut dezinsectie cu solutii professionale, rezultate garantate la cele mai mici preturi, pentru mai multe detalii dezinsectzie@yahoo.com

| bugsss a răspuns:

Am vazut de ceva timp in baie tipul asta de gandacel si in noaptea asta am fost curioasa sa descopar cum se numeste.Nu e clasicul gandac de bucatarie asa cum am gasit in raspunsurile de la topic; se numeste "pestisoru de argint". Uite aici un link cu mai multe informatii: http://www.daunatori.info/21/pestisorul-de-argint/