Lasa-l acolo,cand vine frigu si cad frunzele, acoperal cu ceva folie, tot de la pamint si pana sus baga folie, jos pe folie pune ceva pamint.
La ce clima e acum in RO o sa reziste, asa protejat, conteaza f mult sa nu bata vintul peste el.Plus daca mai e si gardu care si ala mai protejeaza sigur o sa reziste.
Rezista el smochinii si fara sa fie acoperiti, in sud, leandru o sa fie ok.
Bine acu depinde si in ce zona din tara stai, de stai la munte stiu si eu, depinde ce temp sunt acolo.
Mulțumesc pentru răspuns, la asta mă gândeam și eu, să-l infoliez de sus până jos, adevărat că are gardul in spate care-l protejează, locuiesc în București
Arunca-l ca aduce numai ghinion si boala in casa si in familia respectiva!
(Nu, chiar nu glumesc si nu sunt superstitioasa, dar la noi in familie chiar s-a dovedit a fii un lucru cu ghinion)
Auzisem de acest lucru si i-am spus sora-mii care avea un leandru frumos in casa, sa-l arunce sau sa-l duca la tara, sa-l planteze la poarta, pe strada.
Mi-a ras in fata si a zis ca nu crede in prostiile astea. Doar cativa ani mai tarziu sotul ei face atac de cord, cade jos si moare. Mai trec 4 ani de zile si ea afla ca are cancer in metastaze si am pierdut-o si pe ea. In tot acest timp leandrul ala crestea si era mai frumos ca niciodata in casa plina de amaraciune si doliu dupa doliu.
Primul lucru pe care l-a aruncat fiica lor dupa ce si-a ingropat si mama, a fost acel leandru blestemat!
Ulterior am gasit si pe internet aceste informatii, cu plante care aduc boala sau ghinion in casa:
https://www.libertatea.ro/lifestyle/flori-si-plante-ghinion-in-casa-3679572
Nu rezistă peste iarnă afară.
Cât despre plante cu ghinion... ar însemna ca în țările unde crește endemic (Italia, Grecia etc.) să fie doar tristețe și nenorocire. Pe bune?!?
Laurentia_Alexandra_1993 întreabă: