Buna seara! nu trebuie sa ii schimbi locul, daca e mutata, nu mai infloreste, sau ii cad bobocii cand are...
Si eu vreau sa primesc o craciunita de Craciun ce sa iti zic, du-o la reparat. eu stiu ca alea sunt programate genetic sa infloreasca atunci cand e frig afara. nu e prea cald in camera in care o tii? sau poate o sa infloreasca prin ianuarie, februarie.cine stie
Am si eu in casa o craciunita. Nu se inrosesc frunzele. Doar face niste flori de un roz inchis sau rosu.
Salut.Pai in luna octombrie, cand am adus-o in casa nu am mai miscat-o din loc.Eu, o data pe saptamana, ii stropesc frunzele(cand infloreste nu mai stropesc).O ud odata la 1 saptamana.Apa (imbunatatita cu ingrasamant lichic->5l apa pun 2 capace de ingrasamant)o pun in farfurioara ghiveciului.Acum cele 2 craciunite sunt pline cu flori.La primavara,cand le scot afara,rup o crenguta si o pun intr-un pahar cu apa de ploaie+o bucatica de carbune(eu pun din alea din soba dar merge si mangal de la facut gratar). Cand vezi ca face "mustaciori", iei planta si o pui intr-un ghiveci cu pamant bun(eu amestec pamant din gradina-cernut-cu pamant cumparat)."craciunitei"ii place lumina, dar fara sa fie direct la soare.Nu stiu daca am fost de folos...