| Danielu63727 a întrebat:

Am pus usturoiul de toamnă toamna asta, dar nici până acum nu a dat să iasă nici un pic, stie cineva ce ar influența creșterea usturoiului?

4 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Faptul ca nu vezi nici un semn trebuie sa te bucure. Orice plantula ar apare pe vremea asta ar fi sortita mortii prin inghet. Lasa usturoiul in pace, stie mult mai bine decat tine ce are de facut. NU il uda, ar insemna sa il congelezi in pamant.

| TeoCata1804 a răspuns:

Vezi sa nu il fi pus invers cum am facut eu odata laughing si pe urma ma miram de nu iese

regis
| regis a răspuns:

Usturoiul de toamna se seamănă toamna, dar răsare primăvara.

| cristi202 a răspuns:

Ritmul plantelor de a creste e in functie de caldura, de anotimp. Iarna cresc prea putin datorita frigului. De aceea e totul cenusiu pe unde mergi acum in natura. Dar cum da caldura, apare si verdeata, pentru ca viata se exitinde mai rapid la caldura. Deocamdata, usturoiul tau "hiberneaza" pana la primavara, iar mai apoi, cum va fi dat caldura, te va uimi, ce nu a facut toata iarna, va face in doua trei saptamini, va creste de va fi foarte vizibil. Si, ca sa intelegi mai bine, la tropice, in jungla, se zice ca vegetatia creste atit de rapid, incit daca faci o poteca prin jungla, a doua zi nu o vei mai gasi. Dar si caldura de acolo e mare, peste 40 de grade.
Dar poti fac eun mic experiment. Unde e rindul de usturoi, sapacu degetul sau cu un bat, pana ce dai de un catel ce l-ai pus. Vei vedea ca a incoltit deja, insa nu suficient ca sa iasa, si e bien ca nu iasa, ca l-ar omori frigul. Cum a zis si minrest, el stie ce are de facut ca sa creasca o planta cit se poate de frumoasa!