anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o intrebare:cum pot scoate petele de grasime de pe o rochie de matase? Am incercat cu vanish, dar nu iese, nu am timp sa o mai duc la curatatorie.

Răspuns Câştigător
| Suzy a răspuns:

Buna!happy

Pot fi indepartate si prin frecarea cu un servetel inmuiat in alcool sau acetona, dar atentie numai in cazul hainelor necolorate, caci exista riscul decolorarii

In cazul tesaturilor de matase, petele de grasime pot fi indepartate prin inmuierea materialului intr-o solutie in care ati dizolvat multa sare si amoniac.

Petele de ulei se pot indeparta prin frecarea cu un tampon inmuiat in benzina, dupa care se trece pentru cateva secunde peste locul petei fierul de calcat incalzit, apoi haina se spala cu apa calda si detergent.

Sper sa iti fie de folos raspunsul meu happy

5 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Incearca sa pui putin "Pur" pe pata, lasa cateva minute sa se patrunda in material, apoi spala cu grija locul respectiv. Mult succes.

| dullcat a răspuns:

Si eu recomand detergent de vase, turnat imediat ce s-a facut pata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie presarata sare peste pata! Iese garantat!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu stiu exact ...si mie mi s-a spart un luciu de buze in buzunar unei perechi de blugi.si acum nu stiu cu ce sa-i mai dau. poate ma ajutati voi multumes oricum...

| angella1972 a răspuns:

Daca pata e recenta, iese cu detergent de vase. daca e veche, presara pudra de talc pe pata umezita in prealabil, si las-o cateva ore, apoi spala cu apa calda.