Incearca un dezumidificator de aer. Preturile difera in functie de puterea aparatului si suprafata de actiune. Cauta mai multe oferte si alege ceva de firma dar nu neaparat cel mai scump aparat.
Umiditatea s-a format din cauza egrasiei(zidul umed). Un profesionist trebuie sa vada pana la ce nivel de umezeala s-a ajuns, apoi sa efectueze lucrarile necesare.
Nemtii au scos umezeala zidurilor din Sibiu folosind o noua tehnologie prin care se usuca direct zidul, se trateaza si se finiseaza, dar nu stiu daca au inceput si ai nostri sa o practice.
Pana in prezent stiu ca decopertau si in functie de gravitatea umezelii, izolau sau faceau rezidirea (subzidire) prin inlocuirea caramizilor umede dupa ce izolau, si apoi izolau iar peste subzidire, urmatoarele operatiuni fiind cele normale interioare de tencuieli si finisaje.
Cam atat ar trebui sa faci si nu este o operatiune usoara, necesitand materiale si calificare corespunzatoare. Succes
In cazul umiditatilor in beci... dezumidificatorul este ineficient si ...doar un consumator inutil...
Refaceti hidroizolatia pe exteriorul cladirii, la tencuit pe interior in mortar puneti "zeama de carbid" (stiu meseriasii) asta pentru igrasie, muschi... dupa care aerisiti bine.Costa ceva dar se merita.
O solutie foarte simpla si putin costisitoare pentru dezumidificarea aerului ar fi sa asezi un drob mare de sare, intr-un lighean, sau mai bine o copaie de lemn, in functie de capacitatea beciului, 10-30 kg, incoltul cel mai umed, sau rece, pe jos, pana reusesti sa faci celelalte lucrari de "uscare" a peretilor...Dezumidificatoarele cu clorura de calciu sunt bune, dar se "consuma" usor(trebuie sa arunci lichidul strans) si sunt destul de scumpe! Evident, sarea nu va usca intr-o singura zi spatiul, dar in timp ai sa bagi de seama ce bine functioneaza... si nici nu se "consuma" asa de usor
Iti spun din tehnologia folosita pentru monumente care nu pot fi modificate: se sapa un santz de jur imprejurul casei cu o adancime de 1 m si se umple cu pietris pentru a se aerisi zidaria. Astfel se opreste fenomenul de capilaritate si nu se mai absoarbe apa in interiorul pivnitei. Cauta sa vezi daca nu cumva ai si o fosa neizolata langa casa su o scurgere care scapa in pamant chiar langa peretele pivnitei...
Necunoscut23 întreabă: