Întrebare recomandată | Busuioc_Alexandru_1984 a întrebat:

Apartamentul pe care l-am cumparat are doua surse de alimentare cu apa rece - una la bucatarie, si cealalta la baie (apartamentul este dotat cu centrala termica). La ambele am contor, iar citirea o dau insumand datele de pe ambele contoare. Vreau sa instalez filtre de apa (1 pentru impuritati si altul pentru clor) pe sistemul de apa din casa. Cum fac, in afara sa instalez cate un set de filtre pentru fiecare sursa din casa? Sunt alternative?

Răspuns Câştigător
| Nonameagain a răspuns:

Cred ca e mai ieftin sa pui filtre separate decit sa modifici instalatia. Plus ca ti-ar trebui o multime de aprobari, schite, acorduri (nu racorduri, acordurile vecinilor), etc.

2 răspunsuri:
| 123Bog a răspuns:

Filtrele se instaleaza, dupa cate stiu eu, dupa contorul de apa:se considera ca ce e dupa contor e proprietatea ta iar teava pana la contor, e proprietatea si responsabilitatea companiei furnizoare.
Fie treci totul pe un contor(dar te va costa ceva) si pui un singur filtru, fie pui 2 filtre care in timp, te vor costa iar.Desi,la baie nu cred ca ar fi nevoie de filtru pentru ca o folosesi doar pentru igiena.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti monta un filtru simplu in baie si unul mai complex in bucatarie.
Oricum apa calda de la baie provine din bucatarie in multe cazuri, mai ales daca ai centrala montata in bucatarie sau in balconul alaturat.
Te costa mai mult sa duci inca o teava cu apa rece in baie plecand din bucatarie.