| Sandu_Iulia_1970 a întrebat:

Ardei copti in otet pentru iarna Intrebare(detalii): Buna ziua, eu am tinut ardeii copti,curatati in baitz=otet/zahra/sare, zeama proprie-o noapte; a doua zi dimineata i-am asezat in borcane si i-am fiert la bain-marine.Am desfacut deja un borcan,nu mai par cu otet intens, a scazut si zeama in interior. Vor tine ceilalti?

1 răspuns:
| LIN2010 a răspuns:

Ardeii copti, o parte mai mare, prefer sa-i pun in pungi la congelator, la borcan nu-i tin la ''baitz'' ci dupa ce-i asez in borcane torn peste ei ''zeama'', preparata astfel:-la zeama proprie ardeilor adaug apa pana la 2 litrii, la care adaug 1 litru otet, 6 linguri de sare si 6 linguri de zahar, intr-o oala pana da un clocot, apoi o torn peste ardei in borcane, pun capacele si le pun la ''duntz''(fierte la bain-marine) cam 30 de minute (pentru ermetizarea capacelor)si la urma le scot si le invelesc in patura pana a doua zi cand sunt reci si se pot aseza pe raft in camara.Succes