Asa cum spune @mg, etanseitatea robinetului este data de doua piese: garnitura de cauciuc si scaunul pe care aceasta apasa atunci cand inchizi robinetul. Daca schimbarea garniturii nu a rezolvat problema, proababil scaunul este uzat (nu mai este perfect plan) si dupa mine solutia cea mai simpla este inlocuirea bateriei.
O baterie monocomanda nu este scumpa, este si estetica dar mai ales te va scuti pentru multi ani de orice bataie de cap.
Asta daca e vorba de o baterie de chiuveta, cada sau cabina de dus. Daca e vorba de un robinet de izolare care picura pe la filet, foloseste niste canepa (caltzi) sau banda de teflon.
Ca sa schimbi garnitura in primul rand iti trebuie o alta de schimb, care se gaseste in comert. Apoi iti trebuie o cheie franceza sau un mops si o surubelnita.Iti spun cum se face. Opresti apa de la robinetul din ghena (care sper sa nu scape apa) si deschizi la maxim robinetul defect.Cu o surubelnita desfaci surubelul (care este sub un nasturel de culoare albastru sau rosu, depinde de ce este robinetul, de apa calda sau rece) care tine rozeta de corpul robinetului (daca are asa ceva) si apoi tragi in sus rozeta cu putere sau faci parghie cu surubelnita, ca de obicei iese greu. A ramas doar armatura la vedere.Cu cheia franceza (sau poate ai cheie fixa de dimensiunile armaturii, nu stiu de cat este!) desfaci armatura, o desurubezi, o scoti si la baza ei vezi garnitura de cauciuc negru. O schimbi si o apesi cu putere sa intre in locasul ei. Apoi repeti actiunile dinainte, dar in sens invers.Ai grija, atunci cand ai scos armatura sa te uiti cu o lanterna si la baza robinetului, daca nu sunt mizerii sau nu este mancata de la uzare.In acest caz iti trebuie o freza de ras fundul robinetului, partea fixa se jos. Dar acest lucru il poate face doar un instalator. Deci, daca robinetul tot curge dupa ce ai schimbat garnitura, atunci cheama un instalator care are o freza de mana! Daca ai ceva indemanare o sa reusesti.Treaba asta o fac cu usurinta eu, si sunt femeie!
@mg:Multumesc de apreciere! Acum ma simt mult mai bine ca esti multumit de mine, inseamna ca n-am facut ingineria de pomana! Referitor la "scaun", daca ii explicam unui incepator sa se uite la scaun... puteam sa creez confuzii! Principalul este ca TU ai inteles! Cred ca si Andrei!
Bună.
Dacă schimbi garnitura și mai strângi așa de tare robinetul, problema este rezolvată.
Pa, pa.
Incearca sa iti montezi un robinet cu clapeta. Cred ca poti tu sa-l montezi. La mine l-a montat bunicul si a mers repede.
@Elianna / ma acuzai ca te urmaresc! Nici vorba, totul a fost intimplator. Da, raspunsul de mai sus este ok, cu precizarea : partea de jos a robinetului( baza ) se numeste " scaun ". Se poate intimpa ca acel " scaun " sa fie vechi, uzat si ras-frezat! si in situatia asta este nevoie de garnitura mai groasa sau chiar schimbarea lui deoarece garnitura nu mai ajunge pe el. In rest ...super tare!
CristalClear întreabă:
DorofteiLuptatorul întreabă: