Milanesa napolitana este o variantă a fripturii prajite, numită milanesa, populară în Argentina și Uruguay. Milanesa a la Napolitana nu provine din Milano sau Napoli; se crede că a fost inventat în anii 1940 la un restaurant din Buenos Aires numit "Nápoli".
După ce carnea este prăjită și pane, este acoperită cu o felie de șuncă, sos de roșii și brânză de mozzarella topită și servită cu cartofi prăjiți. Resturile fac sandvișuri grozave, mai ales când sunt asociate cu o rolă moale, dar crudă.
Ce ai nevoie:4 fripturi de tigaie tăiate subțire
3 ouă
1 lingurita oregano
Sare și piper la gust
2 cesti de paine proaspata
1/4 ceasca de brânză parmezan rasă
2 cuișoare usturoi, tocate fin
1/3 cană ulei de măsline sau ulei vegetal
1/2 cană de sos de roșii
4 felii de sunca delicioasa
1 cană rasă de Mozzarella
1 lingurita condimente italiene sau oregano
Cum se face:
Așezați ouăle într-un castron sau tigaie puțin adâncă și amestecați-le împreună cu oregano și puțină sare și piper.
Se amestecă brânza de parmezan și usturoiul în firmiturile de crutoane de pâine și se pune într-o altă tigaie superficială.
Treceți carnea mai întâi în amestecul de ouă, apoi în firmiturile de pâine, acoperindu-le bine.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și prăjiți bucățile timp de câteva minute pe fiecare parte, până când este maro auriu și crocant. Scurgeți fripturile pe prosoape de hârtie.
Așezați fripturile pe o foaie de copt. Porniți broiler-ul cuptorului. Așezați pe fiecare bucată o felie de sunca, 2-3 linguri de sos de rosii si 1/4 cana de branza Mozzarella rasa. Răsfrângeți condimentele italiene peste brânză și puneți fripturi sub broiler până când se topește brânza.
Serviți cald, cu cartofi prăjiți.
Ingrediente
1 pachet foi de napolitana Lica(5 foi)
250 gr. unt
300 gr.zahar
100 gr. nuca macinata
100 gr ciocolata topita
100 ml lapte
3 linguri cacao
1 lingura suc de lamaie
25 gr. migdale sfaramate
2 linguri rom
Mod de preparare
Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul.
Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine.
Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi:
Prima foaie,crema,a doua foaie,crema, a treia foaie, crema, a patra foaie, crema.
Peste primele patru foi, se pune crema pe partea cu patratelele mici. Ultima foaie se pune cu patratelele mari in sus.
Apoi se pune ceva mai greu peste ea, eu am pus niste tavi.
Se lasa asa cel putin 3-4 ore.
Se taie cu grija in formele dorite.