Pentru rasaduri am folosit Bionat( e bun si pentru flori), dar special pentru flori exista ingrasamant diferentiat pentru plantele cu flori, pentru cele care nu infloresc, pentru citrice, muscate, etc.Pe flacon scrie cum trebuie diluat ingrasamantul.
Zatul de cafea pentru unele flori e un stimulent eficace, pentru altele devine otrava.Un alt stimulent natural pe care-l folosesc incepand cu primavara pentru plantele din ghiveci este sangele care rezulta din decongelarea carnii, sange care-l diluez cu apa, proportia fiind de 1 la 4, acest amestec folosindu-l lunar de maxim doua ori, pana la toamna.De asemenea un ingrasamant foarte eficace este gainatul uscat diluat in apa(aprox. 1kg. de gainat vechi, uscat la o galeata de apa, mai mult gainat va arde radacina).Pun apa peste gainat si las la macerat 2 saptamani, dupa care folosesc din lichidul rezultat cam 100ml de ghiveci la doua saptamani.Da rezultate excelente si la florile din ghiveci si in gradina la rasaduri.Si bineinteles cel mai usor e sa folosesti ingrasamintele lichide din magazinele de profil, modul de folosire fiind inscriptionat pe ambalaj, dar si acest ingrasamant lichid e bine sa-l folosesti numai in perioada de vagetatie, in timpul iernii e bine sa faci repaus. Sperand ca ti-am fost de folos cu raspunsul meu, i-ti doresc o primavara si flori cat mai frumoase.
anonim_4396 întreabă: