Întrebare recomandată | foreveryou a întrebat:

As vrea sa stiu ce fel de "stimulent de crestere" se foloseste de obicei la plantele la ghiveci? puppy dog eyes

5 răspunsuri:
| Mihaela1964 a răspuns:

Pentru rasaduri am folosit Bionat( e bun si pentru flori), dar special pentru flori exista ingrasamant diferentiat pentru plantele cu flori, pentru cele care nu infloresc, pentru citrice, muscate, etc.Pe flacon scrie cum trebuie diluat ingrasamantul.

| viotedy a răspuns:

Zat de cafea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In toate supermarketurile, sunt raioane in care se gasesc diferite tipuri de ingrasamant lichid, pentru a stimula cresterea sau inflorirea plantelor.

Răspuns utilizator avertizat
| prisacarul56 a răspuns:

Zatul de cafea pentru unele flori e un stimulent eficace, pentru altele devine otrava.Un alt stimulent natural pe care-l folosesc incepand cu primavara pentru plantele din ghiveci este sangele care rezulta din decongelarea carnii, sange care-l diluez cu apa, proportia fiind de 1 la 4, acest amestec folosindu-l lunar de maxim doua ori, pana la toamna.De asemenea un ingrasamant foarte eficace este gainatul uscat diluat in apa(aprox. 1kg. de gainat vechi, uscat la o galeata de apa, mai mult gainat va arde radacina).Pun apa peste gainat si las la macerat 2 saptamani, dupa care folosesc din lichidul rezultat cam 100ml de ghiveci la doua saptamani.Da rezultate excelente si la florile din ghiveci si in gradina la rasaduri.Si bineinteles cel mai usor e sa folosesti ingrasamintele lichide din magazinele de profil, modul de folosire fiind inscriptionat pe ambalaj, dar si acest ingrasamant lichid e bine sa-l folosesti numai in perioada de vagetatie, in timpul iernii e bine sa faci repaus. Sperand ca ti-am fost de folos cu raspunsul meu, i-ti doresc o primavara si flori cat mai frumoase.