Reteta este pentru 6-8 portii.
Timp de preparare:
30 de minute, plus refrigerare peste noapte
Timp de gatire:
8 minute
Ingrediente:
310 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), rupta in bucati
plus 185 pentru topping
10 oua mari, cu galbenusurile separate de albusuri
Preparare:
1. Captusiti un vas rotund (cu diametrul de 20 cm – eu nu am avut, asa ca am folosit o forma de tarta cu diametrul de 30) cu hartie pentru copt. Pe margine, trebuie lasata hartie putin mai inalta, cu cativa cm decat forma pentru a-i lasa
loc pentru crescut. Preincalziti cuptorul la 200 grade C.
2. Topiti ciocolata pentru compozitie la bain marie.
3. Bateti albusurile pana devin spuma, apoi separat bateti si galbenusurile bine.
4. Dupa ce s-a topit ciocolata, incorporati galbenusurile. Adaugati apoi 2 linguri din albusurile batute spuma, amestecati incet, apoi incorporati treptat si restul albusurilor, pana amestecul capata consistenta unui sufleu sau a spumei. Nu amestecati excesiv.
5. Turnati amestecul in vasul rotund si bagati-l in cuptor pentru exact 8 minute. Scoateti vasul si lasati-l sa se raceasca, apoi introduceti-l in frigider peste noapte (aprox 12 ore).
6. Scoate-ti prajitura din frigider si rasturnati-o pe un platou. Topiti restul de ciocolata ca la pasul 2 si turnati o pelicula fina peste prajitura, apoi puneti-o in frigider pentru 5 minute. Ca sa o taiati mai usor, treceti un cutit bine ascutit prin apa fierbinte, inante sa taiati prajitura cu el.
Uite o reteta pentru tort de ciocolata.Iese un tort delicios si nici nu e nevoie de multa experienta
http://www.afladespre.ro/reteta:-tort-de-ciocolata-1567.htm
Daca iti place budinca. poti face asta :
Ai nevoie de :
Un pachet de biscuiti [ simpli normal] de ex. Petit Beurre
2 budinci : una de vanilie si una de ciocolata
un vas cam ca asta [ doar ca fara capac, nu e nevoie] : http://www.allshops.ro/......18791.jpg. in orice caz trebuie ceva patratos :)
Asa. in vas pui un strat de biscuiti. pe urma toata budinca de cioco. mai un strat de biscu`. apoi stratul de budinca de vanilie si la sfarsit un ultim strat de biscuiti :D
Trebuie lasata la frigider pana se inmoaie biscuitii. si oricum calda nu e buna;))
E suuper simplu de facut si super buna :X [ repet, asta daca iti place budinca :))]
Ingrediente
Blat: 75 gr. unt moale, 100 gr. zahar, un zahar vanilat, 4 oua, 150 gr. faina, un praf de copt, 4 linguri rom, o lingura cacao, 6 ciocolatele cu rom
glazura: 200g glazura de ciocolata.
Mod de preparare
Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rind, amestecind dupa fiecare. Se pune faina, praful de copt si cacao, romul si se incorporeaza in aluat.
Cicolatelele se taie in doua. In tava tapetata cu hirtie de copt se pune aluatul si se dauga ciocolatile. Se coace 40 min la 180 grade si apoi se scoate blatul din forma si lasa la racit.
Se imbraca in ciocolata si se presara imediat cu fulgi de cocos. Se pastreaza intr-un loc mai rece sau la frigider.
Cel mai simplu este sa faci blatul, iei niste forme, pui in blat bucatele de ciocolata si in rest pe mai informezi pe net. Nu te complica!
olivia14 întreabă:
elena5stefania întreabă: