| smoothcriminal a întrebat:

Ati spart vreodata un perete in apartament fara sa obtineti autorizatie? Daca da nu v-ati gandit ca e foarte posibil ca blocul sa cada la un cutremur? De unde ati stiut daca se poate face modificarea? Nu va e mila de familia dvs. si de vietile celorlalti vecini? De ce in Romania mai nimeni nu se gandeste sa respecte legea?

Răspuns Câştigător
| bobocandrei a răspuns:

Trebuie sa mai retineti un lucru, dragi cititori, ca stalpii, grinzile...nu doar ele sunt elemente de rezistenta, ci si peretii care sunt pusi pentru a despartii doua camere...acei pereti pot avea un rol ABSOLUT ESENTIAL in timpul unui cutremur. Imaginati-va, un cadru din 3 bete de chibrite (o grinda, si 2 stalpi), si mai puneti si un carton astfel incat betele, sa devina rama lui... apoi, miscati masa... vor ramane in picioare...scotand bucata de carton si miscand masa, veti observa ca acel cadru devine absolut instabil. Deci, nu uitati fratilor PLANSEUL, ca si PERETII, au rol de SAIBE, au rolul de a inchide o structura tridimensional. Legislatia nu stie asta. Sfat: Orice modificare, cereti sfatul unui expert in domeniu.

7 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Nu am spart niciodata un perete in apartament, dar mi-am permis mici modificari fata de proiect cand mi-am construit casa, fara a-i afecta structura de rezistenta, ba dimpotriva. De unde am stiut ca se pot face acele modificari? Din cultura mea generala, m-am bazat pe judecata proprie, la fata locului, uneori mai buna decat cea de pe hartie.
De ce mai nimeni nu se gandeste sa respecte legea? Aici sunt multe raspunsuri, dar in situatiile descrise de tine cel mai adesea e de vina legea insasi. Pentru ca ti se cer atatea proiecte, aprobari, avize si taxe pentru orice banala modificare incat practic te forteaza sa le faci "la negru".

regis
| regis a răspuns:

@smoothcriminal - Ce raspuns astepti pentru a-ti fi cu adevarat de folos?

miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Multi se gandesc cum sa treaca pe langa lege, nu cum sa o respecte.
In blocul vecin, una dintre familiile de la etajul I si-au mutat bucataria in balcon, adica au inchis balconul cu termopane si-au pus acolo aragazul, chiuveta si ceva obiecte de mobilier (au incarcat in acest fel structura balconului, care nu era proiectat pentru aceasta greutate). Nu s-au gandit la consecinte si nici la faptul ca acel balcon cu se sprijinea pe nimic, fiind la primul etaj. Dupa cateva saptamani, balconul a cazut pur si simplu, cu tanti cu tot, care trebaluia prin bucataria improvizata. Noroc ca nu era nimeni sub balcon!

| mioara a răspuns:

Dar la un cutremur va cadea daca este un perete de rezistenta [daca]

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca este perete de rezistenta nu se poate darama, iar daca se darama, este un pericol si pentru cine face asta si pentru colocatari. Se poate anunta primaria, constructorul...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Peretii de rezistenta nu se sparg.toata lumea stie.numai cei superficiali, masti, debarale, firide etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti prost