Intai trebuie stabilita daca este vopsea sau alt material.
Incearca sa stergi cu carpa inmuiata in spirt sanitar.
La casa nu se pun usi din plastic,sau de termopan,usile la orice casa se pun din lemn,din placaj etc mai ales interior,Numai la romani am vazut chestia asta,usi in casa din termopan,ca la neoameni
Si la intrare usa se pune din lemn,cit mai gros cu atit mai bun.Ori poti pune usi din tabla dar cu izolatie in interior,asta pentru usa exteriora.
La interior se pun usi cit mai ieftine din lemn,placaj pal ce se mai foloseste.
Liniile alea ce arati tu is cumva verticale? Ar putea fi de la condens apoi s-a asezat peste condens stiu si eu ce praf,ce chestii colorate,atrase de umezeala aia acolo formata.
Am vazut ceva dungi cum spui,dar nu rosii maronii,gri si erau cum am spus facuse pe pereti condens,de ala f fin ce nu a fost obserbvat,peste s-a asezat praf,a mai venit si ceva ciupercute microscopicde si sau inmultit acolo,asa se coloreaza
Deci si in cazul tau ar putea sa fie la fel ciupercute,bacterii,care au format colonii,adica ionmultinduse,devin vizibile,iar aceste microorganisme nu-s incolore au diverse culori,verzi, rosii, portocalii depinde ce specie este.
De aia o casa la interior si peste tot se pun usi din lemn sau placaj, peretii interiori trebuie izolati peste pus rigips, astfel ca peretii sa nu fie reci.
Dar casele la romanii asa sunt chiar daca este cald inauntru, pui mina pe pereti si rece ca in frigider.