Ei bine! Ar trebui prima data sa se prinda. Daca nu se prinde atunci ai pus-o degaba Oricum sper ca ti-am fost de ajutor
Buna:)
http://www.scritube.com/biologie/botanica/DALIA-Gherghina61632.php
O seara buna:)
Intr-un an face toate ce leai enumerat tu. DAHLIA-Ghergine, Dalia, desi este o planta perena la noi poate fi cultivata ca si anuala.Deci ce ai facut tu este f bine.Semintele alea vor incolti si vor creste, vor face flori.Acum nu mai stiu exact daca ce ai tu o sa faca radacini ingrosate adica tuberizate.Dar cind vine frigul adica spre iarna incolo tai toate tulpinile care se vor usca ofili, dupa care cu o cazma poti scoate afara acele radacini, le scuturi de pamint dupa care le pui in ceva cu nisip si leingropi in nisim, acel vas dupa ilasezi undeva sa nu inghete.Lac primavara vei face din acele plante mai multe, le desparti astfel incit fiecare bucata sa aiba ceva radacina si le plantezi afara primavara. Daca unde esti tu nu sint asa geruri foarte mari le poti lasa acolo in pamint.Tai lastarii uscati dupa care ei primavara vor da iarasi.Eu ma gindii ca ar fi bine dupa ce tai lastarii aia uscati toamna tirziu sa pui peste locul ala stiu si eu ceva paie, frunze chestii de genul asta.Ori poti pune prima data dupa ce ai curatat locul de tulpinile uscate pui o folie direct peste, apoi pui ceva paie frunze si le protejeaza de ger.Primava devreme cind sadus zapada si geru faci curat greblezi si astepti ca ele sa dea iarasi.Cam asa as proceda eu.Deci acum ce ai facut tu toate etapele se petrec anul asta.Nu stiu ce flori vor face dar in general cele obtinute din seminte nu au asa flori spectaculoase cumau alea ce le obtii din desprtirea tufei.Dar poate ca se fac si astea alea tale asa.Sa speram.