| CyberDune28 a întrebat:

Blocurile noi din Romania au buncăr?

23 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Teoretic, subsolurile "tehnice" (pivnitele) ale cladirilor se pot folosi ca "buncar", dar nu "atomic".

| Violleta2022 a răspuns:

Nu se construiesc blocuri cu buncare, ca ar costa enorm construirea unuia, sunt beciuri si camarute la subsolul blocului, dar acelea nu sunt buncare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, toate au. E obligatoriu

| sierra1 a răspuns:

UNELE au garaj subteran (de fapt e la nivelul solului sau demi) altele, n-ai nici atât

| dullcat a răspuns:

Extrem de putine au.Majoritatea nici macar parcare subterana nu au, desi proiectul prevede, daramite buncar.Iti faci griji ca nu te poti ascunde in caz de razboi?

| anonim3248 a răspuns:

Nu există buncăr antiatomic decât la clădirile ministerelor și alte clădiri ale statului.

| anonim3248 a răspuns (pentru anonim3248):

Nici măcar clădiri noi cu 3 subsoluri la 18 metri adâncime nu au buncăr antiatomic.

Pentru cine spune că au buncăr clădirile noi - așa arată 3 subsoluri care pleacă de la adâncime de 18 metri
https://rokaresidence.ro/.......-2019.jpg
Așa arată clădirea terminată
https://rokaresidence.ro/......2.2021.jpg

Așa e subsolul 2 la clădirea aia și ce se văd ziduri groase din beton sunt puțurile lifturilor - nu e nici un buncăr la clădirea aia.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Nu există nici o lege în România prin care la construcția unei case, imobil obligativitatea construirii unui buncăr. Doar blocurile din timpul comunismului au avut astfel de adăposturi, dar după revoluție au fost abandonate, transformate de locatari în magazii. În București, unicurile locuri de adăpost sunt metrourile.
În rest, doar Dumnezeu mai ajută!

| goguPatent a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Absolut gresit ce scrii

HOTĂRÂRE nr. 862 din 16 noiembrie 2016

"Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articolul 1
(1) Se aprobă categoriile de construcţii la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecţie civilă, prevăzute în anexa nr. 1. "

CATEGORIILE DE CONSTRUCŢII
la care este obligatorie realizarea adăposturilor de protecţie civilă
I. Clădiri noi prevăzute cu subsol:
k) din categoria clădirilor de locuit colective, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 600 mp;

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru goguPatent):

Scrie "aria desfășurată

| goguPatent a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Da, scrie arie desfășurată. Bravo. Ai citit 1 rand corect.

Arie desfășurată 600mp înseamnă un bloc cu min 8 apartamente. Deci cam orice bloc.

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru goguPatent):

Un alt analfabet funcțional care se bagă în seamă că musca în lapte, asta ești "gogupatent". Așa că te voi ignora și îmi văd de treabă, căci o ți una și bună, că e lege. Și? Câte clădiri sunt pregătite pentru situații conflictuale? Zero clădiri civile! Zero! Așa că "patent" mai revin-o la realitate și nu mai scrie tâmpenii!

| dullcat a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Zero? Mai adauga.Eu am intrat in blocuri de locuinte care au buncar.

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru dullcat):

Https://arenaconstruct.ro/......-aferente/
Uitați aici un articol complet despre termenul de "A. L. A", despre ce clădiri "cu suprafața desfășurată de 600 mp" au obligația unui adăpost, dar mai ales cine avizează un astfel de adăpost.
În momentul în care îmi veți face dovada cu actele care avizează acele A. L. A., atunci să îmi spuneți că sunt "buncăre". Nu confundați niște construcții, cu niște "adăposturi" neavizate, căci în caz de nevoie, utilitatea acestora va fi zero!

Sigur, uite acum ma apuc sa iti dau numarul de telefon al arhitectului pentru a auzi din gura lui si a te convinge ca alea sunt buncare.laughing Crezi ce doresti.

Ai citit și ai înțeles ce ai vrut!
E lege, a proiectat, construit buncărul acel arhitect!
Eu ți-am spus dacă are toate actele, avizele care să ateste că este un adăpost funcțional, altfel e o simplă magazie, fără nici o utilitate!

Este adapost antiatomic.A dimensionat astfel incat sa acomodeze toti locatarii din bloc, intrarea este pozitionata astfel incat daca vine un psihopat si trage sa nu nimereasca in oameni, ci in zid orb, existand o a doua usa etc. etc.Si nu este o simpla depozitare deoarece exista deja destule spatii de depozitare care sunt destinate pentru asta.

Pas. Gata.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Total eronat.
Toate constructiile noi de la o anumita suprafata in sus trebuie sa aiba buncare.

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Al meu avea, bloc nou in București.