Buna.Cum suntem in preajma sarbatorilor si nu ai rabdare sa taie tataia porcul, te voi invata sa iti intampini mama cand vine de la serviciu cu...sarmalute. Deci.Trebuie sa ai in casa urmatoarele:
-Frunze de vita sau varza murata.
-carne tocata "gopa" de la magazin (se gaseste la 12 lei punga de 800 de grame). Pe parcurs iti voi scrie ce sa mai adaugi.
-Mai intai pui la dezghetat carnea tocata la temperatura camerei(nu o ani in apa calda ca se face fleasca.
-Desfaci frunzele verzei si tai nervurile,apoi daca frunza e prea mare o faci cam cat palma ta
-dupa ce sa dezghetat carnea tocata, o pui intr-un vas de plastic(un castron mai mare) si peste ea pui:
-un plic de condiment de sarmale(din comert)
-ceapa taiata marunt si calita un pic in putin ulei(nu arsa ci numai sa sticleasca ceapa)
-o lingura de bulion
-patrunjel tocat marunt
-orez (se pune in cantitate cat sa simti la mana cand amesteci toate
-dupa gust se pune si sare
-un ou crud
-cum carnea tocata din comert contine si apa,pui si o lingura de faina( sa se lege compozitia mai bine)
Apoi sufleci manecile de la camasa, sau daca poti tricou, sufleci cracii de la panaloni si amesteci foarte bine compozitia.
Iei o frunza de varza taiata pe marimea palmei, o pui on palma desfacuta si acolo pui un sfert din cat e frunza, cu compozitie.
Rulezi frunza ca pe clatita dar...si la capete faci in asa fel incat sa fie inchis. Si... iata sarmaua. Dupa ce le-ai terminat de rulat pe toate,asezi sarmalele intr-o cratita de tuci(aluminiu)in care in prealabil,la fund ai pus vreo doua frunze de varza.(sa nu se lipeasca manopera ce ai facut-o,te-ai prins. In trebuie randurile de sarmale,poti pune cate o felie de sunca taiata mai gros.(ceafa de porc,de preferinta.
Deasupara sarmalelor, aflate in cratita de tuci, mai pui o lingura de bulion si acoperi tot cu frunze de varza.
Pui apa pana se umple cratita, un pic mai mult.
Si pe foc mic se fierbe aproximativ 1, 30 de minute, in functie de cum sa fiert varza.
Am uitat sa-ti spun ca inainte sa incepi a prepara sarmalute, trebuie sa ai:
-muzica data la maxim
-rabdrae multa si timp, ca e munca de chinez batran.
Se serveste cate doua trei in farfurie pentru ca e posibil sa:
-ti se faca rau sau
-nu-i va place mamei sau nici macar tie ce ai facut. se serveste de asemena cu o lingura de smantana deasupra.
POFTA MARE si sa-mi scrii ce ti-a iesit.
Sunt o groaza de tutoriale pe net, ia si tu unul usor la inceput fara ulei incins si alte nebunii. O portie de paste se face in 20 min
In primul rand apreciez dorinta ta. Poti cauta retete pe google-tastezi felul preferat si primesti retete. Daca vrei ceva anume, intreaba-ma.
Numai cu cartofi prajiti si oua ochiuri sa nu-i dai la sarmana ta mama sa manance
Recomand o ciorba buna! Tu trebuie sa stii ce-i place mamei tale, si in baza a cei place cer detalii.
Pai... mancarea mea preferata este pasta.Se face usor si e gustoasa.
1.cumperi o punga de paste.
2.O fierbi vreo 10 minute(maxim)
3.pui pastele in farfurie
4.pe langa ea poti sa adaugi ton sau sos cu parmezan, sau doar un simplu sos.
Funda?