| Mogiojojo a întrebat:

Bună. Am căutat ieri pe net față de pernă din mătase și m-am mirat f tare când am văzut preturile: 200-300 lei per bucată. Și atunci am zis ia să văd cât costă materialul că îmi fac și singură fețe de pernă (mă pricep la cusut). Am intrat să văd cât costă un metru2 de mătase și am găsit așa 1.5 m pe 1 m costă 25 de lei. Ceea ce nu înțeleg este diferența mare de preț; înțeleg că e și manopera dar tot nu se justifică. Îmi scapă ceva?

13 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Astia, dobitocii, care au marit preturile la gaz au profit si de 500%. Ce te mai mira?

| Simpatic a răspuns:

Da iti scapa ceva, lacomia unora, cer preturi enorme pentru a face bani repede si multi.

Un exemplu la electronice, cumpara un telefon cu 750 de dolari si il vand cu 850 de euro, iata cat adaos a fost, au jonglat cu pretul numai trecandu-l din dolari in euro, au mai umblat si umflat si pretul...

| relian a răspuns:

Da iti scapa ceva, mateasea laughing ce ai vazut tu cu 25 de lei o fi matase sintetica,satin,sau cum ii mai zice la materialul ala.
Deci fetele alea de perna ce ai vazut tu si care costa mult,is facute din matase naturala.

Pretu ala nu e doara material si manopera,acolo intra toate alea,taxe,transport,cladiri,directori,secretare, femei se servicu, depozite etc.Pe aia cine ii plateste? Nu le cade de sus nimic.

| Mogiojojo explică (pentru relian):

Nu înțeleg care e diferența din moment ce în titlu scrie mătase. E vreo diferență când o atingi?
'Deci fetele alea de perna ce ai vazut tu si care costa mult, is facute din matase naturala.'
Ba să știi că nu toate sunt mătase naturală, unele îs satin.

| relian a răspuns (pentru Mogiojojo):

Scrie matase satinata.Este matase facuta de om nu facuta de viermi de matase.
Este matase sintetica,adica satin.
Indiferent ce spune la titlu,tu mereu cauta sa mergi la descriere si acolo sa citesti ce este mai exact,acolo arata adevaru.
Titlu este pus la deruta laughing dar cand cineva vinde ceva nu poate sa spuna altceva,in descriere trebuie sa spuna exact ce este acel lucru,altfel nu mai este lasat sa vanda,inseamna ca vrea sa insele lumea.

Diferenta nu e mare,cei mai multi oameni nu pot sa faca diferenta cand ating o matase naturala sau satin.
Problema este cand folosesti,atunci simti diferente,Dar diferentele astea le simti doara daca incerci ambele materiale,altfel nu ai cu ce compara.
Uite iti dau un exemplu,scaunele de la masini, de la automobile.
Sunt scaune cu piele si scaune cu piele de asta sintetitica, adica musama sau vinilin.
dar sunt unele atata de bine facute ca zici cai piele.
Cei care au folosit ceva timp poate sa faca diferenta si doara pipaind, apoi cand te asezi o sa simti altfel pielea si vinilinu, plus ca unu o sa fie mai cald, altul mai racoros si alte chestii de genul asta.

Asa e si aici cu matasea.Au facut oamenii matase sintetitica, dar nu pot 100% sa o faca ca si aia la orice.

Fetele alea de perne scumpe, sunt din matase naturala, daca aia scriu ca e matase naturala 100% atunci asa trebuie sa fie.
Nu se complica nimeni sa masluiasca,pentru ca sunt firme f mari si nu fac aia magarii ca apoi sa piarda totu.

Pretu ala mare este nu doara materialul si manopera,acolo is bagate toate,pana si investitiile in masinarii sau ce mai folosesc aia,un procent ceva.
Firmele alea is f mari,au si personal din asta de birou, deci aia trebuie platiti, cu ce? Pai tot din produsu asta.
De aia preturile sunt uneori mari, dar oamenii nu inteleg de ce.ei gata pai atat costa materialu, atat manopera, pai aia ce vor sa se imbogateasca.
Nui chiar asa de simplu.

Eu am spus ca daca scrie matase natruala 100% atunci is de matase ok?
Ca or fi si din astea combinatie da sunt, asa cum sunt si din bumbac, unele is combinatii cu poliester, altele cu spandex si asa mai departe, altele is 100% bumbac.

Citeste descrierea si acolo vezi din ce sunt facute.
Daca vrei siguranta intra si cumpara de la Lilysilk.com sau alte branduri, cumpara de la Blissy sau alte companii.Astia te asigur ca au fete de perna din matase 100%, dar su si din satin ori combinatii, doara tu cauta la descriere si vezi ce zic.

| relian a răspuns:

Cauta pe google- 100% Mulberry silk, nu are pret fix, pretu este in functie de greutatea materialului.
Cauta material cu tesatura foarte deasa si cat mai gros, o sa fie scump dar f bun.
Nu te lua dupa grosime doara, trebuie sa fii atenta si la cat de deasa este tesatura.

Am vazut spui ca mai bine faci tu.O sa constati ca de folosesti exact acelasi material,faci aceiasi fata de perna,o sa te coste mai mult decat daca o cumperi dea gata.
De ce? Pt ca materialul pentru tine este scump,cei care fac fete de perne iau cu un pret, iar tu o sa cumperi cu pret f ridicat, o sa gasesti preturi de 50 de ori mai mari decat cumpara o fabrica ce face lenjerii de pat.Aia cumpara cu tonele,de aia cumpara ieftin,tu cumperi odata in viata, platesti de te rupe, asa ca ajungi mai ieftin daca cumperi deja facuta.

| Catrice a răspuns:

Nu știu unde ai găsit tu cu 25 lei ca eu găsesc doar +100 lei metru în funcție de calitate, model etc.
Vad fețe de perna și la 100 și la 120 lei dimensiune normala, decenta, nu 3cm x 5cm thinking
Dacă o perna are 75cm lungime, acolo intra aproape un metru lungime, întotdeauna se lasă cel puțin 3-5 cm material în plus pentru cusături. Plus intra prețul atei care și ea e parte din perna. Plus manopera. Plus ca astea făcute la nr limitat sunt mai scumpe decât cele făcute cate 200-300 bucăți/luna de ex.

| Mogiojojo explică (pentru Catrice):

Https://www.latextile.ro/Matase-satinata-turcoaz-d7323.htm?tab=description

Poate este o diferență între materiale. Dacă știe cineva care este diferența să-mi spuneți. Mie mi se pare că arată la fel.

| Catrice a răspuns (pentru Mogiojojo):

Dacă te uitai tot pe site-ul ala la mătase naturala și făceai diferența cu ce ai găsit, înțelegeai. Ce ai dat tu link are poliester, adică e sintetic, de aia e mai ieftin.

| relian a răspuns (pentru Mogiojojo):

laughing tu nu stii sa citesti? Daca stii sa citesti,atunci vedei ca este satin, ca nu-i matase.
Pfff de stii sa cosi si cum citesti ori pricepi e clara, mai bine cumpara dea gata facuta laughing Scuze ca zic asta dar ce naiba, scrie clar cai satin, sau poliester cu elastan, de unde scoti tu ca e matase?

Matase e aia care spune matase naturala 100%, aia trebuie sa cauti.

| Anuket a răspuns:

Am căutat și eu mătase naturală, dar era 40, 60, 80 sau mai mult metrul în funcție de culoare. Satinul este pe la 15-25 lei. Asta am văzut pentru comandă online. Este foarte căutată fața de mătase, de aceea este și acest preț. Dacă ți la părul tău, scoți banii din buzunar.

| Mogiojojo explică (pentru Anuket):

Mi-o fac și singură. Nu și-au găsit prostul.

| Anuket a răspuns (pentru Mogiojojo):

Se simte aproape la fel mătasea și satinul. Nu prea are importantă ce este. Și dacă tot iei satin, poți lua cu model, dacă îți place.