Ai auzit de geam? deschidel.
Stoarce bine mopul cand speli pe jos.
Nu usca hainele in casa.
Daca ai pe pereti, jos atunci e de la fundatie si nu ai ce face decat sa dai cu lavabil anti-mucegai.
Pentru ca stai la casa banuiesc ca este de vina proasta izolare fata de temelie. Ar trebui facuta subzidire. In rest fa ce ti-a zis cel de mai sus.
Doar o mica adaugare la ce ai spus legat de aerisit: fa`o intre 2 si 9 dimineata, in rest inchise.
Lasa-ti geamurile cat mult timp deschise, mobila sa fie la distanta de pereti, astfel incat sa se ventileze, sa intre aer, si incearca sa pui mobila pe peretii interiori ai casei.
Salontanul,nu stau la casa, ci la bloc.Probabil din intrebare s-a inteles ca stau la casa, dar ma refeream la locuinta.
Bloc din betoane, cu siguranta. Fac condens. Sarea in acest caz nu te ajuta.
Cauta sursa umezelii. O scurgere de la vecini? Perete exterior rece si face condens? etc. Daca e o teava sparta, vinovatul sa o repare. Daca sint peretii (cum cred eu), izoleaza-i. Dar atentie, pe exterior. Daca o faci pe interior, e mai rau. Tine cit mai mult geamurile deschise (daca stai la parter, nu si cind nu e nimeni cacasa), lasa comentariul ala intre 2 si 9, e un moft fiindca e vara. Ba chiar iti prinde bine canicula asta, se usuca mai repede si profund. Dupa ce reusesti sa usuci peretii, zugraveste dar cu ras tot de pe pereti. Stiu, e multa munca dar merita, altfel te imbolnavesti de plamini.
Multumesc mult, se pare ca m-am grabit sa pun funda, dar ia in considerare ca fiind cel mai bun raspuns
Multumesc, nu funda ma intereseaza, ci sa pot ajuta REAL pe cineva. Sper sa-ti rezolvi problema.
In primul rand ar trebui gasita sursa umiditatii excesive; Indicat ar fi sa nu usuci rufele in casa si sa aerisesti foarte bine, de cel putin doua ori pe zi indiferent de anotimp. daca peretii sunt acum foarte umezi, trebuie indepartat tot stratul umed si lasi sa se usuce foarte bine; aplici apoi o tencuiala si o lavabila antimucegai. Sunt multe astfel de materiale pe piata, eu am vazut rezultate bune la sora mea dupa ce a folosit vopseaua Aeria Gold cu porus X