| XxBlueRosexX a întrebat:

Buna, am fost inainte la o prietena iar cand am intrat in baie la ea am observat ca de dupa oglinda era crescuta o ciupercuta, alba ca o ciuperca champignon...ea are mucegai doar intr-un coltisor foarte putin dar e foarte mare umezeala si la ea in baie si in apartament. Eu nu inteleg cum poate o ciuperca sa creasca pe perete si cum poate scapa de umezeala din apartament?

Răspuns Apreciat de Editori
| Peridava a răspuns:

Ciuperca creste la umezeala.
Primul pas: sa caute sursa umezelii. Poate nu aeriseste. Poate are o scurgere permanenta de apa de la o teava sparta.
Apoi, o reparatie "la sange". Dupa ce se inlatura susrsa umezelii, da jos totul de pe perete. Lasa un timp sa se usuce. Mai multe zile. Cu toate geamurile si usile deschise. Apoi, zugravirea.
Cu acele solutii din comert, doar cosmetizeaza peretele, dar umezeala, mucegaiul, reapar.
Spui ca in tot apartamentul este umezeala. Asta nu e bine deloc. Ma tem ca nu aeriseste locuinta.

3 răspunsuri:
| Elena9328 a răspuns:

Cu zăpada artificială.
Cu un meșter care știe să umble la instalații și să găsească cauza
Poate creste, însă și ea trebuie sa folosească produse de curățat zilnic daca se întâmplă cazul acesta

| Ilyas420 a răspuns:

Ummm... o laveta si Savo and your good to go. Si daca nu vrei mucegai in viitor trebuie sa lasi aerul sa circule. Geamul de la baie ar trebui sa fie deschis nonstop si daca se poate si usa de la baie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stii vorba aia ca ciupercile dupa ploaie? Ciupercilor le place sa creasca oriunde e umezeala si o temperatura cat de cat ridicata.

Ca sa scape de mucegai cea mai buna varianta e sa dea jos totul pana la tencuiala, sa aplice tratamente anti mucegai si varuit cu var special pentru asa ceva. Plus constant aerisire