Numai pe comanda la o firma de tîmplărie vin ei acasa si masoara si i ti face dar costă destul de mult.
Faci mobilierul la comanda, exact pe marimea dorita.
Cauta un meserias care stie sa lucreze din material PAL si are scule sa-ti faca.
Eu la Brico Depot am debitat blat la marimea potrivita, dar stiu ca era destul de mare. Poti incerca la producatorii de mobila pe comanda. Sigur le-au mai ramas bucati de blat
Ai comandat nu debitat, debitat folosesti in alt context cand cineva nu stie ce vorbeste, poti sa i spui ca a debitat numai prostii, poate era băut
DEBITÁ1, debitez, vb. I. Tranz. 1. A vinde marfă cu amănuntul. 2. A furniza o cantitate de fluid, de material pulverulent, de energie etc.
Ce bine ar fi sa nu faci pe desteptul, vezi punctul 3.
https://dexonline.ro/definitie/debita
♦ Fig. A spune, a rosti ceva (neînsemnat, plictisitor); a recita, a declama. ♦ (Depr.) A spune minciuni. 3. A tăia un material în bucăți cu formele și dimensiunile adecvate pentru folosirea sau prelucrarea lui ulterioară. – Din fr. débiter.
In multe locuri ti se debiteaza exact la dimensiunea dorita si se plateste la metru, de exemplu la Hornbach.
"Debitat" e termenul tehnic pentru taiere. Orice meserias il cunoaste. Cind eram sudor in fabrica, era o intreaga "sectie de debitare", chiar asa ii spunea, unde materialul brut era taiat la dimensiunile prescrise. Ti s-a adus deja dovada din DEX. Dar, na, unii rid pe aici pe degeaba.