anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Am o mare problema.
Am fost sa platesc la asociatie intretinerea si am constat cu stupoare ca am de platit o suma uriasa din cauza ca sa consumat foarte multa apa la baie...noi nu consumam multa apa, chiar putina.Insa am observat ca se pierdea apa la bazinul de la wc curgea cate un pic, abia se observa. dar intr-o luna a curs atat de mult incat trebuie sa dau o suma super uriasa.nu as putea sa fac o cere ceva precum ca sa pierdut apa? sa nu platesc atat de mult. ce sa fac? a mai patit cineva asa ceva? ajutati-ma. multumesc

6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Din pacate pentru tine brigaela are dreptate. Si e logic sa fie asa, furnizorul nu este curios daca tu ai folosit apa sau nu, el ti-a furnizat-o iar tu ai consumata, e problema ta cum. Vecinii tai la fel, nu au de ce sa plateasca apa pe care nu au consumat-o.
Unora li se pare nesemnificativa cantitatea care poate curge astfel la un WC, dar daca apometrul de apartament a fost pus in miscare, inseamna ca nu a picurat putin, ci a curs continuu. Si intr-o luna se pot aduna multi, multi metri cubi... Inmultind cu cca 7 lei/mc, poti avea surprize serioase.

| tee a răspuns:

Apa care se scurge de la WC este rece si nu este atat de scumpa precum cea calda, s-ar putea sa nu fie asta problema. Si de obicei cand curge putin asa nici nu se inregistreaza. Eu ti-as recomanda sa verifici, adica sa chemi pe cineva sa verifice repartitorul (parca nu ii zice asa- asta e la calorifer, am un lapsus acum), sa vada daca functioneaza cum trebuie sau sa-l schimbi.
Am avut si eu problema asta cand stateam la bloc. LA baie inregistra sute de metrii cubi de apa. Pana la urma i-am platit pentru.ca am vandut apartamentul, dar cred ca era o problema acolo.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca defectiunea e la tine in casa, trebuie sa platesti toata apa care s-a pierdut. Intr-o luna poti consuma asa vreo 40 de metri cubi de apa rece. E doar vina ta ca nu-ti verifici periodic instalatia si nu ai ce face. data viitoare cheama un instalator din cand in cand pentru o verificare de rutina. Si, in general, uita-te saptamanal pe indexul contoarelor.

| antonia09 a răspuns:

Buna,
Nu stiu daca te ajuta cu ceva formularea acelei cerere prin care explici ca s-a fisurat reductorul de la wc.
Apometre ai? Lipsa apometrelor care iti spun cata apa consumi pe luna poate duce la supra incarcarea intretinerii. Cel mai bine ar trebui sa ceri sfatul unui contabil care sa verifice corectitudinea cu care s-au facut calculele la intretinere.
Sper sa iti fi fost de folos.
Cu bine.

| AldanaBlue a răspuns:

Pana vine cineva sa iti repare defectiunile, nu uita sa INCHIZI apa acolo la bazinul de WC. Ii dai drumul doar cand se foloseste.

| sandulache a răspuns:

Buna.
Pai daca avti perdere de apa in bloc se inparte la toti, apa ce o pirezi la veceu nu e asa de mut, in plus ai apometrul acasa, daca ai du-te cu citirea la ei si zile cata apa ai consumat daca nu ai e naspa, ca sa te fura pe fata si o sa paltaesti la greu, fa o cerere la atministratie si la parimarie, citezi cea ce s-a intamplat si du-te la drepturile omului sau la protectia consumatorului si fa denuntie ca asa o sa platesti mult.bafat