Întrebare recomandată | TasieSimona a întrebat:

Am o orhidee care a inflorit de doua ori. In acest moment au inceput tijele sa se ofileasca. Ce este de facut?

4 răspunsuri:
| teoul a răspuns:

Salut. In mod normal cam dupa ce i-au trecut florile (ofilit) atunci ar cam trebui sa ii schimbi ghiveciul + pamantul si sa ii pui ingrasamint o data la doua saptamani. Le uzi o data pe saptamana prin imbaiere cu apa pe care ai lasat-o sa stea cel putin o zi ca sa nu fie cu clor daca e de la robinet(dedurizata). In plus trebuie sa o pui intr-un ghiveci transparent pentru
ca ea isi ia lumina si prin radacini( in natura le are la suprafata nu in pamant). Astea ar fi conditiile ideale. Poti sa mai lasi unele deoparte ca orhideea tot iti va creste, poate nu infloreste.

| darrio2007 a răspuns:

Va inflori din nou.Am una de 3 ani si nu i-am facut nimic.A ofilit si a reinflorit.

| Mihaela1964 a răspuns:

Uda planta, isi va reveni si va inflori an de an.Nu e necesar sa-i schimbi ghiveciul, de pamant nu se pune problema pentru ca planta creste pe un amestec de scoarta de copac(cred ca asa e si a ta).Ii poti pune ingrasamant special pentru astfel de flori(eu nu le-am pus si tot au inflorit foarte bine).

| TasieSimona explică:

Si a mea a reinflorit, insa acum acele tije ramase goale au inceput sa se vestejeasca. Ce le fac le tai? Daca da de unde? De jos sau pana la limita unde s a vestejit?