E un intreg "proces", si e bine sa se tina seama de toti pasi, daca se vrea a tine in timp.
1)Se curata peretele, cu un spaclu, dupa ce se umezeste, ca sa nu fie prea mare praf.
2) Se spala peretele.
3) Se da peretele cu amorsa.
4) Se gletuieste peretele (1-2 miini)
5) Se da iar cu amorsa
6) Se da cu lavabil (doua miini)
Daca au mai fost vopsiti peretii cu lavabil, si nu se cojeste, ci tine bine, e suficient un strat de amorsa, si apoi lavabilul.
Am zis-o ca unul care lucreaza de ceva ani in domeniul amenajarilor interioare, deci poti fi sigur de asta.
Daca nu sunt fisuri, crapaturi, portiuni unde vopseaua veche este cazuta, singura pregatire necesara este amorsarea. Amorsa se da cu bidineaua, iar o mica smecherie este sa o colorezi in nuanta vopselei. Poti economisi un strat de vopsea in acest fel.
Mama mea a spalat prima data cu clor. a lasat o zi sa se usuce.si apoi a dat cu lavabila.
1. se da jos vopseaua veche pana la glet; 2. se spala peretele si se repara micile gauri sau deformari cu glet, ipsos, etc.; 3. se slefuieste unde ai reparat; 4. se da amorsa; 5. lavabila. Asta ar fi varianta ideala. O varianta de low budget, in cazul in care vopseaua actuala nu este umflata sau cojita si vrei doar sa schimbi practic culoarea, ar fi sa speli peretele cu un burete umezit si daca nu se umfla cand se usuca poti sa faci o amorsa de apa cu aracet (parti egale) si dupa ce se usuca dai lavabila noua.
Amorsa de aracet inainte sa dai cu lavabila, daca vrei mai multe informatii ma gasesti pe site-ul http://www.costicaflorea49amenajari.webs.com
Daca e zugravit in huma trebuie spalat cu sapun likid, ras. pana la glet. amorsa si lavabila.ptr var amorsa si lavabilamult succes
. pentru lavabila direct lavabila nu are nimic
Numepublicuserneim întreabă: