| Dalyan a întrebat:

Buna, am si eu o problema si poate gasesc aici un raspuns.In ultima vreme cabina de dus a fost relativ infundata, am tot zis ca iau plic pentru desfundat dar nu am ajuns pe la market.Azi stateam in baie si deodata incepe sa iasa apa pe unde se scurge apa la dus.Am scos cam 4-5 galeti de mop pline cu apa. Dupa o perioada a incetat si apa s-a scurs.Tin sa precizez ca apa era limpede, nu mirosea a sapun, nu era murdara si era calduta.Am fost la vecinii de deasupra, de langa noi care au inchis becul cand am sunat si de sub noi care au raspuns si am verificat si de la ei nu era nimic.Stie cineva de la ce ar putea fi?

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Ai un dop pe scurgere, nu la cabina ta, ci mai jos puțin. Încearcă 1 kg de soda caustica (sau câteva plicuri) si o oala de apa fiarta. Grija mare la vapori si stropi, sunt foarte periculoși. Daca nu merge, cheamă un instalator sa bage un șarpe.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu cred ca problema se va rezolva doar cu un pliculet de solutie.
Ar fi bine sa chemi un instalator de apa-canal priceput, sa verifice si sa desfunde instalatia.

| relian a răspuns:

Cauta un cleste,dar din ala cu varful ascutit,nu stiu daca stii despre ce vorbesc,dar in fine, deci cauti cleste cu varful ascutit, te duci la dusul tau si tragi din sita aia sau cum se mai numestr tot parul, acolo este plin de par, de aia sta apa la tine.Scoti afara si dai la WC.Scoti pana cureti bine acel dren, sau chestia aia prin care se scurge apa la canal, aia din dus de jos.
Acolo este problema ta, este plina de par.
Ai curatat acolo vreodata? Sunt sigur ca nu.Aia e tot, nu ai nevoie de nici un plic cu nimic, de vecini si alte alea, nu are nici o treaba vecinii tai cu canalizarea ta.

| anonimg a răspuns:

Nu știu cauza. Dar în locul tău căutăm persoana care a făcut instalația la duș. El trebuie să știe cauza. Poate că a modificat instalația și nu a dat suficientă cădere a apei pentru scurgere, și la cea mai mică problema aceasta refulează.
O măsură de siguranță era o clapetă antirefulare ce se montează pe canalizarea blocului. Nu știu dacă se poate monta și pe apartament individual.
Posibil ca atunci când vecinii de sus folosesc scurgerea de la inundație, apa de acolo să intre la tine in dus; și asta pentru că debitul de apa fiind prea mare, canalizarea pentru inundație nu face față (sau este înfundată cu moloz -la ei sau la tine, atunci când se fac modernizări în baie).
Trebuie deci un instalator priceput.
Dacă nu dai de cel care a făcut instalația, aș apela la firma Romstal.

| romeo78 a răspuns:

Trebuie demontată cabina de duș, gresia, ca să fie egalizare între scurgerea de la cabină, scurgerea de la chiuvetă și scurgerea principală. În prezent se pare că chiuveta este legată de scurgerea de la cadă și sunt mai sus decât trebuie.
A fost o lucrare de mântuială!