Cactusii n-au nevoie de apa multa. se poate usca si de la apa prea multa. Eu am dedinta sa ud mereu plantele, de frica sa nu moara, dar cu cactusii e altfel. Daca nu l-ai udat prea mult, si este pui, trebuia sa-l pui doar cand era fiarte mic. Daca nu e pui si nu l-ai replantat prea tarziu, poate fi din cauza ghiveciului. Ii trebuie unul mai mic, nu prea mare. Daca i-au aparut flori, nu trebuia sa-l uzi deloc. Daca nimic din cele mai sus nu s-a intamplat, atunci nu prea stiu, poti respecta sfaturile urmatoare: Vara il uzi de 1 sau de 2 ori pe saptamana, seara cel mai bine. Primavara si toamna il uzi dimineata, doar 1 data pe saptamana. Incepand cu luna noiembrie, nu-l uzi deloc, dar il tii la loc luminos, cu temperaturi de peste 3 grade celsus dar nu mai mult de 9 grade celsius. de fiecare data cand il uzi, elimini apa din tava ghiveciului, si nu-i pui apa acolo, ci direct pe radacina, fara cantitati abundente. Pamantul din ghiveci trebuie procurat de la florarie, si pus jumatate nisip ( curat, de calitate!) si jumatate pamant de florarie. Mai poti adauga pietre mici in ghiveci, se zice ca-i face bine. La 1 sau 2 luni, nu stiu sigur, ii aplici un ingrasamant care contine mult fosfor pentru a-l ajuta sa traiasca bine. Sper sa nu-ti moara! iti inteleg frica, si eu iubesc planele mult, si uneori si vorbesc cu ele iar cand imi moarevreuna imi vine sa plang...
La-i udat de multe ori cactusul meu nu il ud deseori poatr tr scos din ghiveci si pus in unul mai mare
Chiar daca cactusii provin din desert unde ploua la cativa ani, asta nu inseamna ca trebuie sal uzi la intervale asa lungi. totusi daca il uzi zilnic este iar o problema. in general(dar depinde si de specie) cactusii se uda cel mult o data pe saptamana, poate mai rar. funda?