| AmdreiGabriel5 a întrebat:

Buna,am vazut ca in alte regiuni unii copaci din acelasi gen ca ai mei de ex cais au inflorit deja si la mine in regiune nu a inflorit nimic, ceea ce e bine ca a dat acum un frig tarziu, dar asta as vrea sa aflu de ce e diferenta asta intre regiuni cand vine vorba de inflorirea pomilor? Mi se pare interesant. Eu sunt in Sud Est.

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Ti se pare interesant? Tu cand este frig afara ce faci, stai afara sau stai la caldura in casa?
Cind tu stai la caldura in casa, altii stau la plaja afara, ce vezi atit de interesant?

Asa si cu pomii fiecare infloreste cand conditiile permit lucrul asta.Tu nu stai acum la plaja corect? Dar altul in stiu si eu Australia sta, are conditii, e cald soare frumos.

Pomii daca sunt pomi nu te gandi ca is ca piatra, pomii is ceva viu, asa ca simt si cresc cand afara este cald si pot sa isi desfasoare activitatile lor.

Tu acum manin ci struguri recolati din emisfera sudica a planeteti unde este toamna, in Ro vita de vie doarme, de abia acum se trezeste la viata, cam asa functioneaza pomii, asa functioneaza viata.

| gabicoo a răspuns:

Tu stai la nord.

| gllopel a răspuns:

E vorba de clima. De temperaturile din acea zona.
La mine in oras de exemplu, sunt zone insorite si ferite de vant, unde pomii de primavara infloresc mai repede decat altii din aceeasi specie dar care sunt pe strazi unde e vant mereu si putin soare. Deci, nu in alta zona a tarii. Uneori chiar pe aceeasi strada.