Ori vulpe ori sobolan pentru ei manca puii si ar putea sa ii mance si sa muste clota mare grija pentru ca poate a infectat clota eu zic sa nu o taiati sau sa o mancati. oke funda?
Eu cred ca e vulpe.
Dihorul musca undeva la gat. Uita-te daca sunt muscate de gat.
Caine spui ca nu poate fi. pisica e putin probabil.Nu ataca pasari mari.
Vulpea sare peste gard. Nu conteaza cat e de inalt.
Buna. Cred ca este un dihor de talie mijlocie, pentru ca daca era mare casapea si closca. Este posibil sa fi fost pui de dihor care sa fi omorat puii, apoi... dupa ce a plecat au venit sobolanii si au luat ramasitele. Iar vulpea cred ca nu a mai fost deoarece ataca spre dimineata pe la ora 4-5 si simtind ca au trecut alte animale pe acolo nu s-a mai obosit.
Si acum serios vorbind cred ca e dihor, dar probabil ceva nu l-a lasat sa termine treaba.
Deci, daca ai putea sa dai mai multe detalii referitoare la spatiul in care au fost inchisi closca cu puii si cocosul, ti-as putea spune 90% ce-a fost sigur, dar din relatarile tale si detaliile date de tine, ai cativa suspect buni la asa ceva, primul loc l-ar ocupa dihorul al doilea sobolanul si al treilea nevastuica, dar daca zici ca a atacat si closca si cocosul, l-as banui pe dihor fiinda am avute si eu multe asemenea experimente, si 70% din atacuri au fost date de dihori, acestia au obiceiul de a ataca in nerepetate randuri cotetul cu closca si pui, pana ce nu mai ramane nici un pui, closca e mare si se bate cu ei, dar in rare cazuri reusesc sa o omoare, iar puii nu mai erau acolo in cotetul vostru fiindca ei isi cara prada la cuib in tendinta de a o manca acolo, si totodata de a avea provizii pe mai multe zile. Mai mult ca sigur se adapostesc la vreunul din vecinii tai, pe sub cotet, pe sub lemne, pe sub ceva betoane etc.Eu am caini buni pentru asa ceva iar dupa atacuri mergeam pe la vecini si ii rugam sa ma lase sa ii caut, de fiecare data am reusit sa-i prind, iar in cuibul lor erau aproape toi puii morti pe care i-au carat de la mine, te sfatuiesc sa intrebi in vecini cine are un asemenea caine si sa incepi ai cauta incepand cu curtea ta, iar dupa si la vecini, numai asa veti scapa de ei, in cazul sobolanilor aproape la fel, numai ca cel mai probabil acestia vor fi foarte aproape de cotet, dihorul prefera sa nu faca victime unde sta si sa atace la vecini, pe cand sobolanul are cuibul foarte aproape, iar in cazul nevastuicii, imi pare rau dar sunt slabe sanse sa o prinzi. Bafta! PS. Cumparati 2 caini care prind sobolani, acestia vor prinde si dihorii, si nevastuica(poate), fiindca e cel mai tenace si ager dintre toti trei.
Buna.Eu am vazut cu ochii mei cum un sobolan a luat puiu de langa closca si era mare puiul de sub niste lemne.Closca sarea pe el dar nici ca i-a dat drumul la pui. Apoi s-a bagat sub cotet si la omorat apoi il manca.Am luat un bat lung si l-am gonit, am strigat in toate felurile la el dar nimic, asta dovedeste ca nu se teme de om daramite de closca.Si uite asa am mai ramas cu 2 pui din 25.La mine a atacat si vulpea, iar daca era vulpe lasa doar cateva pene si sange ca vulpea omoara intr-un loc apoi o mananca in alta parte in nici un caz nu o lasa acolo. Dihorul stiu ca ataca gatul sau capul sugand sangele apoi il mananca.Dar sunt sigur ca sunt sobolani fiindca nu se tem de oamenii iar dihorii da.A..si dihori musca prada apoi o ia cu el daca nu este mare si e foarte agresiv, daca closca a atacat dihorul s-ar putea s-o fi atacat si de astea era lovita.Dar si sobolani ataca alte animale daca sunt intrerupte sau poate au fost mai multi sobolani.