Pai,nu prea inteleg ce vrei sa spui, sincer, dar eu nu te pot ajuta? dar totusi imi daily funda ca nu am niciuna!
Bujna:)
Uite ce am gasit
http://www.gazetadeagricultura.info/......gasca.html
O zi buna:)
Pui cat ele sa fie acoperite de gaina. Daca se vede ceva pe afara nu e bine. Apoi apropii un pic marginile cuibarului ca atunci cand gaina se asaza sa cuprinda totul. Vezi ca ouale trebuie alese( sa aiba banut). Asta se face stand intr-o camera si punand ouale in lumina cazuta prin ferestra sau o usa intredeschisa. Daca se vede ca un banut mai inchis intr-o parte a oului atunci e bine. Cu cat banutul este mai pregnant cu atat oul este mai bun. O sa te inveti prin experienta.
Da chiar nu cred ca e un numar fix sau nu. Pui cate incap, eu stiu ca bunicii puneau 15 oua la gaina, la gasca incap mai multe.
Șapte oua, pentru ca o găsca face șapte oua primăvară, și doar dacă i le iei, face alte șapte. Atâta este ponta gâștei, șapte oua.
A mea a facut 13 care le-am pus plus 4 care au ramas si le-am mancat Multumesc mult.Atatea au incaput sub ea, daca mai adaugam ramaneau pe afara si se raceau.
Ai facut bine, probabil a ta e un alt tip de gasca, care face cam 40 de oua pe an. Succes.
Ce rasa aveți? Sau mai degrabă ce culoare are? Am o pereche de gâște chinezești (cu ciocul negru sau portocaliu..de obicei)și a făcut patru oua deja pe care le-am mâncat...de acum le păstrez.dar cam cate oua va face?
Nu trebuia sa dai funda daca Roxi04 nu a dat raspuns corect si folositor, dar trebuia sa-i dai lui Salontanul care a raspuns corect cu controlatul oualelor si azezatul oualelor cat incape sub aripa pasarii!
Oh,nu incape. Multumesc oricum. Cred ca data viitoare le pun lla un incubator cleo si va incape 30. O zi buna.
EEEE,pnm.Bine dupa ce face ea ouale, eu le adun, dar cand cade closca cate trebuie sa pun sub ea, ca afacut 20 si nu incape.Deci optim cate oua trebuie sa pun sub closca? Nu e a misto intrebarea ci chiar serioasa.
Se pun 12 oua. Daca gasca e mare poti pune si 13-14.Dar mai sigur 12 ca sa le poata cuprinde pe toate pentru a le cloci optim. Funda?
Ti-am dat fundita pentru ca spui ca nu ai nicuna dar sa stii ca Salontanul si Sebi au dat raspunsuri folositoare.O zi buna.
Avti vot folositor si inteligent si tu si Salontanul, lasa copilul sa se bucure de funda.
Nu-i bai. Nu ma intereseaza funda de cat din orgoliu si nu de altceva. Ori cu ea ori fara ea ma bucur ca am ajutat pe cineva si-mi multumeste. Sa fii sanatoasa si sa cresti mare si frumoasa.
Multumesc.Sunt baiat, numele de ramon mi-a fost inspirat de un desen animat de la tv atunci cand imi faceam contul.Multumesc din nou.
Multumesc
Am crezut ca e o prescurtare de la Ramona. Scuza-ma! Atunci si tu sa cresti mare si frumos doar nu-i bai!
Cu placere Roxi04. Sper ca macar tu sa fii fata. Numele de pe aici te cam baga in ceata!
Pe bune?
Pai,nu prea inteleg ce vrei sa spui, sincer, dar eu nu te pot ajuta? dar totusi imi daily funda ca nu am niciuna!
Traditional se pun oua fara sot. Ca numar se pun functie de rasa de gaini. La cele mari 17 -19 oua, la celelalte trebuie apreciat cate oua pot fi acoperite de gaina pentru a le asigura o temperatura constanta.