Si eu recomand tot Salamander. Am pus la mine si la mama mea, si sunt extrem de multumit.
E bine ca întrebi. Sunt profile care sunt de proasta calitate, si de care mai apoi iti poate rau ca le-ai luat.
Eu iti recomand SALAMANDER sau profile cu tradiție cauti ce firme făceau si in urmă cu 40 de ani profile vezi că sunt unele frime in Germania și îți cumperi de la furnizori car ele aduc din Germania!
Dacă ești leneș atunci ca să poți deosebi un profil foarte prost de unul bun trebuie să găsești compoziția lui chimică adică să ai DATA SHEET CATALOG-UL
Adică specificațiile lor tehnice ca să poți face comparație
Cu cât plasticul respectiv are mai multă cretă și mai mult talc si mai multă pulbere de sticlă în compoziție cu atât este mai prost calitativ
cu cât are mai mult plastic cu atât este mai bun mai de calitate
Acum dacă ai fabrica ta de termopane si ai mașină de lpit termopan la un cap
da la timpul 1
30 secunde si la timpul re răcire doar 10 secunde
ia profilul și trage repede de el cât încă mai este încins vezi se întinde ca și cașcavalul din reclame
sau se rupe pe lipitură fără să vezi plasticul topit intinzându-se
O altă caracteristică de unde poți să îți dai seama dacă un profil este bun sau prost este faptul că
ăla bun se topește și la 230 *C
ăla prost are nevoie neapărată de 250*C sau poate chiar mai mult
Acum o altă incercare fizică a lipituri
lipeste normal un profil sau un toc la un colt
foloseste timpii specificati de producător
verifică cu termomentru laser temperatura plitei tale pentru ca poate termostatul tau bate câmpii si nu îti spune realitatea
acum că ai lipit la un colt o bucata de profil lasă-l să se răcescă minim 30 minute
Apoi dă cu el tare și brusc de ciment ca și când ai vrea să spargi lemne
Acum dacă s-a dezlipit sau crăpat pe lipitură înseamnă că este un profil de foarte proastă calitate
Sau acum daca tocul acesta sau cerceveaua aesta s-a spart dar s-a rupt la o distață minima de 1 Cm de lipitură asta înseamnă că este un profil foarte bun.
O altă deosebire este că atunci când tragi de el când materialul este moale se întinde ca guma de mestecat lipitura respectivă exact ca și când ar fi o gumă de mestecat!
Dacă nu se întinde exact ca guma de mestecat ci rămâne lipitura rece si aspră si poroasă zgrumțuroasă ca și jmirghelul atunci înseamnă că este un profil foarte prost.
Acum trebuie să vezi si cât de ușor se îndoie la temperatura de 73*C dacă este colorat sau dacă este alb la temperatura de 80*C
adică trebuie neapărat să îti cumperi o baie de glicerină să îl poți încălzi uniform ca să poți face acestă comparație
cu cât se îndoie mai ușor cu atât este mai prost
cu cât nu se deformează cu atât este mai calitativ.
Acum trebuie să verifici și alte aspecte ale lui cum ar fi daca vine cu garnitura pusă direct din fabrică sau te chinuie pe tine să pui intr-un șanț ne uniform garnitura.