Ok nu trebuie sa imi dai funda, iti spun, dar nu o sa rezolve problema ta.De ce?
Acel copac daca il omori, va ramane acolo uscat, deci tot va fi in fata ferestrei, sau balconului tau sa iti obstructioneze vizibilitatea, tot va trebui sa il tai de jos.
El moare, poti sa cumperi ERBICID total, dar asta cand are frunze, faci concentratie mai mare si stropesti pe frunze. Nu trebuie pompa, poti sa folosesti o galeata, faci solutia in galeata, si stropesti frunzele de la tine din balcon, ai o pozitie foarte buna, in sensul ca stropesti de sus.Stropesti cit mai multe frunze, cit se poate, iar acest erbicid ce zic, va circula prin planta pana la radacini. Cauti un erbicid sistemic, asa cum este Roundup ala se duce pana in radacini.
Dar copacul fiind mai mare, trebuie sa aplici mai multe stropiri, dar in final vei ramane cu un copac asa cum ar ramane el iarna fara frunze, dar uscat, insa tot acolo va ramane, nu se face cenusa, nu se face fum sa dispara.
Ba, o sa fie si mai periculos, dupa ceva ani, o sa putrezeasca din ramuri si vor cadea peste masini, peste ce este pe acolo sub el
Omori copacul, dar nul elimini, deci nu ai rezolvat nimic.
Cea mai buna rezeolvare, este sa vorbesti cu administratorul blocului, sa cheme o firma, aia taie copacul de jos, scapati de el definitiv, nu o sa il mai vezi, nici uscat.
Acum ca deja nu mai are frunze, nu mai poti da cu erbicide, ca nu ai pe ce, trebuie sa astepti sa vina primavara, asta daca vrei sa il usuci. Daca vrei sa il elimini, acum este momentul cel ami bun, cand nu are frunze, taiat cu drujba, facut lemne de foc, o sa dispara din peisajul vostru.
Tu alegi ce metoda vrei, dar trebuie sa te gandesti ce anume doresti, sa fie eliminat de tot, sau doar uscat sa il vedeti acolo asa cum il vezi si acum iarna.
Nu imi da funda ca astea le stiai si tu, insa credeai ca am eu cine stie ce metoda, dar nu prea cunosc, taiatul este metoda cea mai buna, dar probabil va trebui sa platiti, plus sa vrea si adminu blocului.
Wow asa dud mare ai pana la etajul 4? Nul omora ma omule, asa copac, tu cred ca nu stii ce vrei sa faci. Romanii asa fac multi, taie tot ce le iese in cale.
In loc sa protejati arborii, sa mai plantati, voi ditrugeti. Mam luat si de mama, avea un Nuc destul de mare, tocmai departe de casa, la marginea gradinii, si la taiat.
Nu o deranja cu absolut nimic, crescuse nucul ala cred ca peste 10-15 ani, mare, frumos, eu zic, nul taia, ea la taiat, vai ca vin vecini si maninca nucile
Acum dupa vreo 3 ani, vai cai pare rau ca a taiat nucu dupa ce a vazut, i-am mai povestit, ca uite, te uiti in jur si cit vezi cu ochii, nu vezi zare de copac.
Romanii au taiat tot ce era lemn, distrug totu, nimeni nu-i curios sa planteze ceva.
Scuze ca scriu la tine, sper ca nu ma injuri, poate la tine este o situatie mai delicata, e bloc desi un copac este binevenit oriunde.
De ce doresti sa il omori? Iti face umbra, sau ce anume, in ce fel te deranjeaza?
Ai grija ce faci, mai ales daca stai la bloc, acel copac nu este al tau, daca faci ceva si te afla careva, poti sa ai probleme, pentru ca omori un bun ce apartine la toti cei care locuiesc acolo, sau poate nici nu este proprietatea voastra terenul pe care creste acel dud ce spui.
Asa ca mai bine intereseaza-te, sa nu ai probleme dupa.La bloca aia e naspa, la mai orice trebuie sa cadeti toti de acord cand se face ceva.
Sa omori tu asa fara sa te vada careva, pe mine mar mustra constiinta ca am omorit un dud asa de mare si frumos deci nu as putea sa o fac, asa a nici nu iti pot spune ce ai putea sa faci sa il omori.
Nu aveti acolo cineva care se ocupa cu administrarea blocului? Vorbeste acolo, sa cheme pe cineva sa tunda dudu, sai mai taie din ramuri, daca deranjeaza pe careva, daca ramurile ajung in balcon la tine sau pe ferestre.
Sunt firme care se opcupa cu asa ceva, nu trebuie tu sa te urci sa tai nimic.
Scuze ca am scris asa mai mult, dar incerc sa fac un fel de educatie de asta sa protejam natura, copacii, pentru ca fara, noi nu am mai fi pe aici, am disparea.
Tu sa-mi faci mie,, educație""?
Ba omule mai lasati-ma cu sentimentalisme de astea.
Nu iubești tu natura și mediul înconjurător mai mult ca mine îs sigur de asta.
Dar prostii de astea am mai auzit de genul...
Copacul ăsta e o pacoste, cum am mai zis la cineva : dacă ești asa milos hai după el și du-l și planteaza-l în fata geamului tău.
Ma omule nu am spus ca iti fac tie educatie, am spus scriu ca un fel de educatie si pentru altii, adica sa vorbim in sensul asta sa protejam plantele, nu sa te invat eu pe tine.
Despre ce sentimentalisme vorbesti.Nu iubesc eu natura mai mult ca tine? Nu mai fii asa de sigur, garantat te inseli, nu ma cunosti, nu stii cu ce ma ocup, as putea sa ma ocup chiar cu natura
Sincer las lua daca as putea, chair ma gandeam sa iau asa 2 copaci de astia mari sai plantez la mama in fata casei, dar ma gandeam la tei, si nu asa de mari cit spui tu
Deci nu am spus ca te invat pe tine, am spus vorbind asa in sensul asta putem face si ceva educatie, stii repetita este mama invataturii, in sensul asta am spus-o.
Pina la urma tu faci ce vrei, noi doar comentam, spunem fiecare ce ne place.
Nu stiu cine a spus sa nu calcam furnicile, dar pe alea nu le prea vedem, asa ca daca ar fi sa stam dupa furnici sa nu le calcam unde am ajunge.
Dar ditai copacu, cit blocu, pe ala nu ai cum sal ocolesti de fapt in cazul tau da el peste tine, iti intra in casa.
Deci ai evitat sa spui ce prolema ai avea cu acest copac, cu ce anume te deranjeaza, asa ca trag eu concluzia - tia cazut sa-l tai, nu-ti place ca face umbra, ca iti obtureaza vizibilitatea, doar la asa ceva se rezuma problema ta.
Este si asta o problema pentru unia, vor sa vada afara cand se uita, pana departe.
Deci eu te cred sa stii, si pe mama o deranjeaza sa fie ceva in fata ferestrei sa nu poata vedea in strada, asa ca te inteleg ce spui.
Sunt si oameni asa, pe mine nu ma deranjeaza, dar fiecare cu durerea lui. De aia am spus ca trebuie ceva tei, aia ii suflec asa sus de tot, adica doar trunchiul sa ramana ca un stilp si coroana sa fie deasupra ferestrelor, intelegi, iar sub iarba, ceva gen ala, dar mama are casa, la tine cei de la parter au vizibilitate, cum e la tine la bloc, dar tu ca stai mai sus deja coroana sta in ochii tai
Ce sa zic, taiel daca asta doresti, este alegerea ta.Dar parca vad ca o sa fii luat la rost de cine stie oamenii de acolo, sigur unora no sa le placa ce vrei tu sa faci.
Asa ca spor la ce vrei tu, acel copac poate sa fie omorit daca il tai, asa de mare nu vad ce lar putea omori.
Adica stiu cu ce sa dai sa moara dar nu ma bag desi nu trebuia sa ma bag deloc in discutie, daca nu dau un sfat la problema.
Scuze ca ma bagai, dar am facut-o ecologic vad majoritatea au fost impotriva ta, asa ca nu ma lua la suturi doar pe mine
Am uitat sa spun la administrarea acelui erbicid, am spus faci in galeata solutia, si am uitat sa spun cu ce aplici, Cu matura, iei o matura, nu conteaza de care, nuiele, plastic, bidinea, perie, orice, inmoi in solutia din galeata si arunci pe frunze.
La fel poti aplica si tratamente la plante, la pomi, daca nu ai o pompa de stropit la indemina.
Mai poti folosi un spray din ala ce stergi oglinzil chestii la baie, dar la ditai copacu nu prea merge ala.
Cind folosesti substante sistemice care circula in toata plnta, cu matura aplici cel mai bine si cel mai usor, ori pensula, bidinea dupa caz, in functie de marimea acelor plante peste care dai acea solutie.
Ok nu trebuie sa imi dai funda, iti spun, dar nu o sa rezolve problema ta.De ce?
Acel copac daca il omori, va ramane acolo uscat, deci tot va fi in fata ferestrei, sau balconului tau sa iti obstructioneze vizibilitatea, tot va trebui sa il tai de jos.
El moare, poti sa cumperi ERBICID total, dar asta cand are frunze, faci concentratie mai mare si stropesti pe frunze. Nu trebuie pompa, poti sa folosesti o galeata, faci solutia in galeata, si stropesti frunzele de la tine din balcon, ai o pozitie foarte buna, in sensul ca stropesti de sus.Stropesti cit mai multe frunze, cit se poate, iar acest erbicid ce zic, va circula prin planta pana la radacini. Cauti un erbicid sistemic, asa cum este Roundup ala se duce pana in radacini.
Dar copacul fiind mai mare, trebuie sa aplici mai multe stropiri, dar in final vei ramane cu un copac asa cum ar ramane el iarna fara frunze, dar uscat, insa tot acolo va ramane, nu se face cenusa, nu se face fum sa dispara.
Ba, o sa fie si mai periculos, dupa ceva ani, o sa putrezeasca din ramuri si vor cadea peste masini, peste ce este pe acolo sub el
Omori copacul, dar nul elimini, deci nu ai rezolvat nimic.
Cea mai buna rezeolvare, este sa vorbesti cu administratorul blocului, sa cheme o firma, aia taie copacul de jos, scapati de el definitiv, nu o sa il mai vezi, nici uscat.
Acum ca deja nu mai are frunze, nu mai poti da cu erbicide, ca nu ai pe ce, trebuie sa astepti sa vina primavara, asta daca vrei sa il usuci. Daca vrei sa il elimini, acum este momentul cel ami bun, cand nu are frunze, taiat cu drujba, facut lemne de foc, o sa dispara din peisajul vostru.
Tu alegi ce metoda vrei, dar trebuie sa te gandesti ce anume doresti, sa fie eliminat de tot, sau doar uscat sa il vedeti acolo asa cum il vezi si acum iarna.
Nu imi da funda ca astea le stiai si tu, insa credeai ca am eu cine stie ce metoda, dar nu prea cunosc, taiatul este metoda cea mai buna, dar probabil va trebui sa platiti, plus sa vrea si adminu blocului.
Trebuie sa știu sigur.
Ca e scumpa motorina
Da,vecinul l-a plantat.
Dar nu e nici o răzbunare și da, iubesc natura.
Dar e un pom aiurea care obstrucționează toată vizibilitatea și în care se aduna o grămadă de ciori sau nu știu ce drequ
Ești sigur?
Cam ce cantitate?
Ținând cont ca e foarte mare, vreo 15 metri și e dezvoltat