| Nikoooooooo a întrebat:

Cine imi da sh mie niste retete de prajituri rapide, fursecuri, etc...nu conteaza...primeste fundita restul vottongue

6 răspunsuri:
| Bibi_1645 a răspuns:

Fa niste clatite pufoase si nu foarte subtiri. Umplutura fa-o din 400-500g branza dulce de vaci, 2 linguri de smantana, 5 linguri zahar si esenta de vanilie, pe care le mixezi. Apoi pui niste stafide in crema, daca vrei. Sunt delicioaseeee big grin

| DraGfirE a răspuns:

Http://www.e-retete.ro/desert eu de pe asta mai faceam

| FeTiTaDeCaRtIeRx3 a răspuns:

Http://www.reteterapide.com/ aici.nu stiu daca iti ie de folos dar... funda?:D

| ZapacitHha a răspuns:

1PANDISPAN CU VISINE

Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 1 lingurite
Faina 300 grame
Fructe Lamai
Margarina Unirea Original 125 grame
Oua 8 buc
Praf de copt 1 pachet
Zahar pudra 2 linguri
Zahar tos 300 grame
Zahar vanilat 2 pliculet

Alte ingrediente: 500g visine


Mod de preparare PANDISPAN CU VISINE
1.
prajitura Se pregateste o tava de copt ,se unge cu MARGARINA UNIREA si se tapeteaza cu faina.
Visinele se sala se curata de samburi si se lasa la scurs.
2.
prajitura Intr-un castron se separa ouale ,albusul se bate bine pana putem intoarce castonul si nu cade, se adauga galbenusurile pe rand apoi zaharul tos si cel vanilat, MARGARINA UNIREA care afost topita, faina cernuta si praful de copt stins in jumatate de lamaie. Se amesteca totul foarte bine.
3.
prajitura Se toatna compozitia in tava, peste se pun visinele care au fost date prin zahar pudra, se baga la cuptor 30 min. la foc potrivit.
Se scaoate din tava si se pudreaza cu zahar. Se serveste rece.
POFTA BUNA!
2Chec cu nuca

Cacao 5 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
Faina 200 grame
Margarina Unirea Original 50 grame
Nuca 100 grame
Oua 4 buc
Zahar tos 250 grame
Zahar vanilat 8 grame

Alte ingrediente: apa


Mod de preparare Chec cu nuca
1.
prajitura Se pun intr-un ibiric 5 linguri de apa cu zaharul tos si zaharul vanilat si se lasa pe foc sa dea in clocot. Intre timp se separa ouale, se bat albusurile bine spuma dupa care se toarna apa cu zaharul clocotit si se bate in continuare pana sa omogenizeaza.
Dupa aceea se toarna galbenusurile, Se topeste margarina si se toara peste compozitie. Se adauga si esenta de rom, dupa care faina in ploaie. La final se adauga nuca taiata marunt si se pastreaza putina compozitie pentrua a adauga cacao.
Pofta buna!
3Chec Dana
1.
prajitura Din cele 250g zahar se iau 4 linguri si se amesteca cu 1 linguri de apa, care se fierb pana la topirea completa a zaharului.
Galbenusurile se amesteca cu margarina topita, putina sare, praf de copt si 4 linguri apa.
2.
Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar, apoi se adauga siropul de zahar si la urma crema de galbenusuri. La urma se adauga faina in ploaie pana se omogenizeaza.
3.
Se pune in tava mica jumatate din compozitie iar in cealalta parte se adauga cacao si se pune deasupra.
Se coace la foc potrivit 40 min.
Se pudreaza cu zahar cand e gata.
Pofta buna!
4Chec cu ciocolata de casa

Cacao 50 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
Faina 200 grame
Margarina Unirea pentru creme 250 grame
Oua 1 buc
Praf de copt 1 pachet
Ulei 40 ml
Zahar pudra 50 grame
Zahar tos 300 grame

Alte ingrediente: 350 grame lapte praf


Mod de preparare Chec cu ciocolata de casa
1.
prajitura Se pregateste ciocolata de casa: se face un sirop din 150 ml , zahaul tos, margarina Unirea, cacao si esenta de rom. Se incorporeaza siropul in laptele praf amestecand vartos ca sa nu se formeze cocoloase. Separat se freaca oul cu zaharul pudra si uleiul pana devine spumos cand se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
2.
prajitura Se unge cu margarina Unirea o tava de chec si se pune 3/4 din aluat, presandu-se bine. Deasupra se toarna ciocolata, se formeaza cateva bilute decorative din aluatul ramas care se aseaza deasupra.
3.
prajitura Se da checul la copt la foc mic timp de 15 -20 de minute, se lasa sa se raceasca bine si spoi se taie cu un cutit incins.
5 Tarta rustica

Fructe Mere
Margarina Unirea Original 125 grame

Alte ingrediente: 220 g faina , 100 g zahar tos, 125 g margarina, 2 oua, 4 mere si ½ , 1 plic praf de copt , 6 linguri apa, miere pentru uns .


Mod de preparare Tarta rustica
1.
prajitura Se topeste margarina si se da deoparte sa se raceasca.
Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si un strop de sare pana devin crema.
Se adauga margarina topita dupa ce s-a racit putin , apoi, treptat, faina amestecata cu praful de copt .
2.
prajitura Turnam aluatul intr-o forma de tarta (cu diametrul de 28 cm) tapetata cu hartie de copt si o nivelam cu o lingura. Asezam deasupra merele curatate, taiate in doua si apoi fiecare jumatate crestata usor cu cutitul atat pe lungime, cat si pe latimele (din cauza caldurii merele se vor desface frumos) si le afundam un pic in aluat, apoi presaram putin zahar pe ele.
3.
prajitura Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 minute.
Tarta o ungem cat e calda cu miere.
6cornulete cu gem de prune

Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
Faina 500 grame
Gem 200 grame
Margarina Unirea Original 250 grame
Oua 2 buc
Praf de copt 2 pachet
Ulei 1 linguri
Zahar pudra 100 grame
Zahar vanilat 150 grame

Alte ingrediente: 2 lingurite de otet si 9 lingurite de apa plata


Mod de preparare cornulete cu gem de prune
1.
prajitura Se freaca cu o lingura de lemn margarina ,ouale,praful de copt stins in prealabil cu otetul si apa plata,adaugam si esenta de vanilie,pana compozitia devine omogena.Se adauga faina si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.Framantati aluatul pana nu se mai lipeste de maini.Aluatul se infasoara in folie si se pune pentru cateva minute la frigider.
2.
prajitura Scoatem apoi aluatul de la frigider,se pudreaza blatul de lucru cu faina,se intinde o foaie subtire de aluat,apoi decupati patratele,in mijloc puneti umplutura din gem de prune amestecat cu zahar vanilat si se impacheteaza parte peste parte.
3.
prajitura Asezati in tava pentru cuptor hartie de copt peste care asezati cornuletele.Se dau la cuptor pentru 30 de min.Cand le scoateti calde din cuptor pudrati le cu zahar pudra.Pofta buna!
7 Ingrediente Dalmatian

Bicarbonat de sodiu 1 lingurite
Cacao 60 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
Faina 1000 grame
Fructe Lamai
Lapte 500 ml
Margarina Unirea Original 250 grame
Oua 2 buc
Ulei 125 ml
Zahar tos 950 grame

Alte ingrediente: coaja lamaie 10gr,cafea lichida 250ml


Mod de preparare Dalmatian
1.
prajitura foi: 1 cana zahar,1 cana lapte, 1 lingurita bicarbonat sodiu,2 galbenusuri,1/2 cana ulei, coaja lamaie,faina 900gr
crema: 1 cana zahar,1 cana cafea lichida indulcita,1 cana lapte,4 linguri faina, 1 pachet margarina unirea,rom
bezea: 2 albusuri+ 200gr zahar
glazura: 2 linguri cacao,4linguri zahar,2 linguri apa un cub margarina
2.
prajitura Foi: Se arde 1 cana zahar,se stinge cu 1 cana lapte si se da la rece 2 galbenusuri,se freaca cu 1/2 cana ulei ca la maioneza.Peste ele se adauga compozitie de zahar ars,coaja lamaie,bicarbonat stins si faina cat cuprind.Se coc 4 foi pe fundul tavi
Crema:Se arde 1 cana zahar,se stinge cu 1 cana cafea lichida.Se adauga 1 cana lapte in care au fost dizolvate 4 linguri faina.Se tine pe foc pana se ingroasa,se adauga margarina si romul.Se pune calda intre foi
Bezea:Albusurile se bat spuma cu 200g zahar la Bain-Marine si se pune seasupra prajiturii
Glazura:cacao,zahar,apa,margarina se pun pe foc pana se ingroasa.Se pun pete din loc in loc peste bezea

| delia_3381 a răspuns:

Tarta cu visine:-3 oua de gai, 9linguri zahar, 10linguri ulei, 11linguri lapte, 14linguri faina de grau, 1 praf de copt, esente si o cana de visine.

Întrebări similare