| Lola_9221 a întrebat:

cine stie de ce plantele din interior se ofilesc asa de repede. ori le ud prea des ori le lipseste ingrasamint? le apar niste pete albe si se ofilesc ce trebuie sa fac?

Răspuns Câştigător
| koool a răspuns:

Planta se curata de radacinile moarte, de frunze si tulpini uscate, eventual de partile bolnave, dupa care toate taieturile facute se flambeaza sau se pudreaza cu carbune vegetal. Dupa transplantare, in decurs de 2-3 saptamani, nu se uda; apa este asigurata prin flolosirea unui substrat umezit in prealabil si totodata printr-o umiditate atmosferica ridicata (se realizeaza prin pulverizarea plantei si a substratului de pamant de la suprafata in fiecare dimineata).

8 răspunsuri:
| laura_8904 a răspuns:

Cred ca e prea cald mai ales daca stai la apartament tine-le la mai umbra

| 80Cris a răspuns:

Poate au prea multa sau prea putina lumina.

| Slow a răspuns:

Florile trebuie intotdeauna tinute undeva unde e lumina. Stiu ca mama iubeste florile, am casa plina de ele. Unoeri o aud ca vorbeste cu ele si o intreb de ce. Mi. a spus ca vorbitul cu ele ajuta foarte mult (stiu, si mie mi s. a parut ciudat), dar sa stii ca e adevarat. Apoi trebuie sa ai grija cum sa le uzi. Niciodata sa nu le uzi cand e soare, pentru ca fac mana, de aici si petele de pe frunze. Cand e cald afara, ai putea sa le uzi o data la doua zile. Cand e frig, eu zic ca ajunge si de 2 ori pe saptamana. Trebuie sa le schimbi pamantul regulat si cum a zis si Alex sa le cureti de radacinile moarte. Acum depinde si de floare. Sunt unele flori care nu prea rezista in casa. Eu am avut un bambus, de care am avut foarte mare grija, dar i.au murit radacinile, deci si planta. Cred ca nu i-a placut in mediul de acasa. Ai grija si cata apa le pui, in functie de marimea ghiveciului. Bafta!

| larya234 a răspuns:

Daca le ti pe balcon fereste-le de soare, schimba-le pamantul, uda-le in fiecare zi ...etc

| Cristina_3098 a răspuns:

Nu au ingrasamant si neaparat sa le tii la lumina dar ai grija si cu udatul maxim de doua ori pe saptaman. PUP

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa le tii la lumina, udale doar o data pe saptamana, curata-le de uscaturi, hidrateaza-le cu apa si vitaminizeaza-le si vorbeste cu ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,

Un link despre nevoia de caldura a plantelor.

http://www.infogradina.ro/......plante/93/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sti ce sac fac.ma ajuti