| Giulia2002 a întrebat:

Bună. Cineva și-a vopsit gresia cu vopsea? Dacă da, apoi când speli pe jos și folosești anumite soluții de curățat nu s‐a deteriorat? Vreau să fac lucruri acesta dar îmi e frică ca îl fac degeaba, ce părere aveți? Sau cine a încercat?

5 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Vopseaua dată pe gresie deteriorează gresia și la rândul ei este deteriorată, în primul rând, de cei care circulă pe gresia vopsită, iar mai apoi de soluțiile de curățare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Gresia nu, faianța da

| relian a răspuns:

Gresia, de ce ai vrea sa o vopsesti? Ea sta foarte bine natural si asa.Doar daca este de aia care nu-i neteda, nici mie nu-mi plac rahaturile alea, nu stiu ce vad unia la gresie genul ala.

In sf daca doresti sa vopesti gresia se poate, dar trebuie sa folosesti o vopsea in ulei, aplici mai multe straturi.

Nu se va lua, chiar daca folosesti produse de curatare. Ce mai poti face sa fie si mai durabil in timp? Dupa ce vopsesti, lasi sa se usuce bine, apoi poti acoperi cu epoxy transpoarent, din ala care se pune pe jos, acolo poti sa folosesti dupa produse de curatate de care doresti tu.
Daca vrei sa vopsesti pentru a schimba culoarea, sa fie culoae ce iti place tie eu asa as face.
Daca doar vopsesti din alte motive, nu ca tear interesa culoarea, atunci poti aplica direct pe gresie epoxy.

Epoxy ce sic se foloseste si direct pe beton, fara a se mai pune ceva, nu stiu de care este, am vazut asa la blocuri la aprtamente, toate date cu epoxy direct pe beton, dar nu aluneci deloc, cred ca este un epoxy special, si ud de ai fi pe picioare nu aluneci, vii in gat asa ce contact bun exista intre acel epoxy si picioare.

Am dat si eu cu epoxy la un prieten in garaj, dar ala aluneca rau de tot laughing banui ca el na stiut si a luat ce a gasit, fara sa intrebe.

Sunt foarte multe produse in ziua de astazi, poti aplica mai orice, doar trebuie sa te informezi.
Dar cel mai bun ce cred eu, este acest epoxy, poti pune pe podea si desene, poti vedea pe Youtube ce fac unia, apoi peste acele desene pui acest epoxy transparent, se vede spui cai real.

Vopseaua, chair si aia in ulei, se poate deteriora, daca calci mereu pe ea, dar nu-i nici acolo problema, poti vopsi la citiva ani iar, sau se poate curata.Cauti si tu o vopsea in ulei care se da pe podea, intrebi, l trebuie sa fie si genul asta, sunt sigur ca sunt, pentru ca eu la mine aici la aptm unde locuiesc, balcoanele sunt vopsite pe jos, deci diorect pe beton cu vopsea in ulei, deci calci pe el, ploua peste vopsea.
Adevarat dupa ceva ani buni incepe sa se cojeasca, dar daca te tine 5 ani sau mai mult nai treaba, nu-i suprafata foarte mare.

Trebuie sa degresezi bine inainte acea gresie, ca sa se lipeasca vopseaua mai bine.

| Violleta2022 a răspuns:

Poate vreun prost, fiindca gresia nu se vopseste cu nimic, tocmai pentru ca nu va rezista nimic pe o suprafata de ceramica pe care o calci in picioare zilnic si o speli regulat.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Exista vopsea speciala pentru gresie. Insa suprafata trebuie degresata foarte bine inainte, cu un acid.

Ai putea curata rosturile, sau sa rechituiesti, ca sa improspatezi aspectul.

Niste covorase care sa o acopere nu ar fi mai simplu?