| IIIx333III a întrebat:

Cum imi pot aranja camera in stil Feng Shui? Stiti...acele mici chestii, gen "patul sa nu stea langa o oglina" etc. Funda pentru cel mai complex raspuns.

Răspuns Câştigător
| ColorfullColors a răspuns:

Dormitorul este camera casei sau apartamentului in care va calmati, va relaxati si dormiti dupa o zi de lucru obositoare, un refugiu departe de lumea exterioara, turbulenta si agitata. Acesta este incaperea in care va reincarcati organismul si sufletul cu fluxul de energie Chi.

Cel mai important lucru este sa va pastrati dormitorul curat si aerisit, deoarece mizeria si aglomerarea de obiecte reduc fluxul energiei vitale. Obiectele aglomerate influenteaza in mod negativ fluxul de Qi, transformandu-l in energie stagnanta sau haotica. De aceea trebuie sa indepartati din camera de odihna toate lucrurile vechi, care nu va mai sunt de folos, dupa care puteti continua sa urmati pasii recomandati de arta Feng Shui pentru decorarea dormitorului.

Prima regula atunci cand este vorba de amenajarea sau pozitionarea dormitorului in stil Feng Shui este ca aceasta camera sa nu fie asezata in apropierea usii de intrare in casa sau apartament, ci cat mai departe de aceasta.


Evitati sa va asezati patul pe linia ce uneste usa camerei cu fereastra/ferestrele, deoarece aceasta este principala traiectorie pe care o urmeaza fluxul de Chi. Daca patul este asezat intre usa si fereastra, atunci acesta va opri circularea fluxul energiei.

Nu este indicat ca patul sa fie amplasat in apropierea usii sau a ferestrelor, dar trebuie sa se poata vedea usa din locul unde veti dormi pentru a va permite sa vedeti cine intra si cine iese din camera. Aceasta va va conferi un sentiment de siguranta.

Este de preferat sa nu dormiti cu capul in apropierea unei ferestre, deoarece in acest mod eliminati energia vitala, care va iesi pe fereastra si va va influenta in mod negativ - cand va treziti veti fi mai obositi decat atunci cand ati adormit.

O tablie a patului rotunda si solida va va proteja Chi-ul interior si va intensifica sentimentul de stabilitate. Tablia patului trebuie sa fie rotunda sau cu marginile rotunjite deoarece unghiurile drepte si formele patrate de obicei "taie" fluxul de energie, care devine haotic.

Nu se recomanda asezarea unei oglinzi in fata usii, ferestrelor sau patului deoarece, prin reflexie, oglinda va respinge energia vitala si nu ii va permite sa circule in mod liber in camera.

Sursa de lumina trebuie sa se afle pe perete, langa pat, nu pe tavan. Totusi, daca acest lucru nu este posibil, incercati sa evitati plasarea patului exact sub razele de lumina electrica, deoarece acestea resping energia Chi si creeaza in acelasi timp o presiune suparatoare asupra pieptului si capului. In orice caz, lumina nu trebuie sa fie foarte puternica, ci estompata pentru a va ajuta sa va relaxati.

Daca aveti un computer sau un televizor in camera asezati langa acesta o planta pentru a absorbi energia electrica.

Imaginile si fotografiile cu care va decorati dormitorul si casa au un efect puternic asupra vietii si personalitatii. Imaginile care va amintesc de evenimente sau perioade triste din trecut trebuie sa fie evitate. De asemenea, si cele care inspira sentimente de solitudine, violenta, diverse conflicte etc. In schimb, ar trebui sa va inconjurati de fotografii care sa va binedispuna, cum ar fi cele care surprind momente fericite si incununate de succes din viata.

In ceea ce priveste culorile pe care sa le folositi in dormitor, acestea trebuie sa fie culori calde si pastelate, nu luminoase sau puternice. Verdele ar fi cel mai recomandat, deoarece va calmeaza spiritul si are un efect relaxant, dar mai este loc si pentru tonuri de rosu, roz, culoarea lavandei care va vor ajuta sa va imbunatatiti relatiile interumane si vor aduce pasiune in vietile dumneavoastra.
In traducere literala "vant si apa", Feng Shui reprezinta arta chinezeasca de pozitionare a obiectelor in cladiri si alte locuri, bazata pe credinta in efectele pozitive si negative ale elementelor yin si yang si Chi - forta vitala sau energia inerenta prezenta in toate lucrurile din jurul nostru. Scopul artei Feng Shui este obtinerea armoniei, confortului si echilibrului, mai intai in mediul in care traieste o persoana si dupa aceea in viata lui.

Metoda Feng Shui a fost folosita initial pentru alegerea locurilor de inmormantare pentru cei bogati si a locatiilor pentru palatelor regilor. Oamenii acelui timp studiau semnele pe care le oferea pamantul (legate de o stiinta numita geomantie) cum ar fi copacii indoiti de vant, rocile ascutite si izvoarele.

Feng Shui se bazeaza pe viziunea si experienta Taoista a naturii, in particular pe ideea ca pamantul este o fiinta vie si plina de energie. Taoismul clasifica elementele naturale in yin (latura feminina, umbra) si yang (latura masculina, lumina). Apa este yin, iar muntii sunt yang. Pamantul este yin, iar cerul este yang. Cand apa intra in confluenta cu muntii sau norii se coboara din cer pentru a imbratisa pamantul este generata si declansata energia hranitoare a Universului. De exemplu, se considera ca muntii care lasa impresia ca apar si dispar in mod repetat in norii care se misca pe bolta cereasca contin un flux de energie extrem de puternica.


Chi, un cuvant chinezesc care nu se poate traduce in nici o alta limba, are mai multe semnificatii: energie cosmica, forta, respiratie si aer vital. Chi reprezinta energia invizibila care animeaza toate fiintele. Fluxul de Chi este continuu: prin anumite cai (sau meridiane) ale corpului nostru (practicile acupuncturii si medicinei asiatice se bazeaza pe aceste cai), in casa noastra, pe intregul pamant, cer, atmosfera si cosmos.

Un alt principiu de baza in Feng Shui este cel al celor cinci elemente naturale: lemnul, focul, apa, pamantul si metalul. Fiecare dintre aceste elemente primordiale se afla in legatura cu o anumita culoare: verdele simbolizeaza pamantul, rosul simbolizeaza focul, negrul sau albastrul simbolizeaza apa, maroul si galbenul simbolizeaza pamantul, iar auriul sau argintiul metalul.

Lemnul reprezinta estul si primavara, focul - sudul si vara, pamantul - centrul, metalul - vestul si toamna, iar apa - nordul si iarna.

Energia emisa de metal este una simpla, clara si orientata spre detalii. Energia telurica este luxurianta, hranitoare si ofera comfort. Cea acvatica are un flux liber, este expresiva si intuitiva. Lemnul emite ambitie, energie practica si prevazatoare. Energia focului este plina de pasiune, incitanta si schimbat-oare. Personalitatea fiecaruia dintre noi are o combinatie unica a acestor cinci tipuri de energie, dar de obicei exista un element predominant.

Cele cinci elemente se afla intr-o continua interconexiune si formeaza doua cicluri: unul este productiv, iar celalalt este distructiv. In ciclul productiv, Focul produce Pamantul, Pamantul produce Metalul, Metalul produce Apa, Apa produce Lemnul, iar Lemnul produce Focul. In ciclul distructiv, Lemnul distruge Pamantul, Pamantul distruge Apa, Apa distruge Focul, Focul distruge Metalul, iar Metalul distruge Lemnul.

Aceste doua cicluri pot fi folosite de catre o persoana pentru a-si incadra semnul astrologic prin Feng Shui astfel incat sa fie in armonie cu mediul inconjurator. De exemplu, daca o persoana este nascuta in anul Focului, prea multa apa (lucruri de culoare neagra, cascade artificiale etc.) nu i-ar fi benefice, deoarece Apa distruge Focul. In schimb, multe plante si lucruri de culoare verde (Lemnul) sau chiar o casa construita din lemn i-ar fi foarte favorabile, deoarece Lemnul produce Focul. In plus, de bun augur i-ar fi si sa doarma intr-o camera a casei orientata spre sud.

Lemnul semnifica familia si stabilitatea, Focul - faima si reputatia, Pamantul - sanatatea, Metalul - creativitatea si copiii, iar Apa - cariera profesionala.

Cea mai importanta regula in Feng Shui este sa incercam sa pastram un echilibru a celor cinci elemente primordiale atunci cand se face amenajarea interioara a unei cladiri, iar un element sa fie predominant in functie de zona pe care o decoram. De exemplu, in zona din locuinta noastra unde lucram de obicei sau la birou este recomandat sa folosim mai multe obiecte ce simbolizeaza Apa si Metalul, dar sa nu uitam sa folosim si cate putin din celelalte!
In medie, petrecem un sfert din viata in dormitor, asa ca nu exista un buget prea mare pentru a crea dormitorul perfect, care ne afecteaza mai mult decat orice alta camera. Daca viata personala pare fada si goala, daca aveti mici probleme de sanatate carora nu le puteti identifica o cauza anume, daca vreti pur si simplu o schimbare care sa aduca ceva nou in viata dv, atunci un nou dormitor ar putea fi solutia cautata.

Iata cateva sugestii:

Schimbati cat doriti din mobilierul dormitorului, schimbati culoarea peretilor si accesoriile, fara sa uitati ca esenta acestei camere trebuie sa fie pasiunea, odihna si linistea unui spatiu privilegiat. Incercati sa obtineti echilibrul perfect intre cele cinci elemente, precum si armonia cu formele si culorile casei. Daca doriti o schimbare majora, atunci faceti un efort si incercati gustul schimbarilor majore. Cu alte cuvinte, nu cumparati acelasi model de mobila pentru a-l inlocui pe cel uzat, ci inovati, schimbati, rupeti cu trecutul.

Daca aveti posiblitatea cumparati un pat din lemn. Paturile din metal sunt bune conducatoare de electricitate, ceea ce va poate afecta sanatatea. Incercati sa nu aveti aparate electrice in apropierea patului si nu folositi surse de incalzire (radiatoare, paturi electrice) prea aproape de pat.

Verificati intotdeauna nivelul luminii din camera, pentru ca aceasta sa nu fie prea puternica (yang) sau prea slaba (yin) si aveti grija sa indepartati sursa oricaror zgomote deranjante. Nu tineti in dormitor plante de mari dimensiuni, oglinzi mari (mai ales daca aveti probleme cu somnul) sau obiecte ascutite din metal (cutite, lame, foarfeci). Confectionati o tablie din lemn pentru pat si sprijiniti-o de cel mai solid zid al incaperii. Daca patul este pe linia unei usi, atarnati un cristal intre par si acea arie.

Daca vrei, uite aici un test "Ce stii despre Feng Shui?". Raspunsurile sunt mai jos in pagina.
http://www.incasa.ro/Test__Ce_stiti_despre_Feng_ShuiA_5691_588_1.html

Sper ca te-am ajutat!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Corpul si mintea trebuie sa-si recapete fortele dupa o zi de activitate. In acest scop, odihna se considera completa si buna, daca in urma somnului, organismul reuseste sa isi recapete in totalitate energia consumata, iar diferite celule se reinnoiesc, se repara sau cresc. Tinand cont si de faptul ca omul isi petrece o treime din viata dormind, amplasarea dormitorului si amenajarea acestuia devine foarte importanta.

Somnul este considerat o activitate de intensitate redusa, de tip yin. Din acest motiv, dormitorul trebuie amplasat intr-o zona cu activitate redusa in cadrul locuintei, de exemplu in partea din spate a casei sau la etaj. Incaperea aleasa pentru dormitor trebuie amenajata astfel incat sa constituie un mediu intim, calm si relaxant, care sa faciliteze odihna si recuperarea organismului.

In general, pentru dormitoare se aplica urmatoarele principii si remedii feng shui:

*

Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra unui garaj sau a unui magazin, deoarece in spatiile acestea se acumuleaza energie stagnanta si aer impur care va ajunge si in dormitor, cauzand probleme de sanatate. Remediu: amplasarea in camera a doua plante cu multe frunze, care sa filtreze aerul impur. Plantele trebuie sa fie mai mici de un metru si la o distanta de doi metri fata de ocupantii dormitorului.
*

Nu este indicata amplasarea dormitorului vizavi, langa, deasupra sau dedesubtul unei camere de toaleta, datorita prezentei energiei contaminate in camera respectiva.
*

Nu este indicata amplasarea dormitorului langa, vizavi, deasupra sau dedesubtul unei bucatarii, datorita radiatiilor si a campurilorDormitor amplasat langa bucatarie electromagnetice provenite de la echipamentele si sursele de energie din bucatarie (plite si cuptoare electrice, cuptoare cu microunde, frigidere, hote, masini de spalat vase etc.). Remediu: evitati plasarea patului langa peretele comun cu bucataria – trebuie pastrata o distanta de minimum 1, 5 metri de peretele in cauza.
*

Nu este indicat ca dormitorul sa se afle la mai putin de 70 de metri de calea ferata sau sinele de tramvai, datorita vibratiilor si perturbatiilor puternice, precum si a campurilor electromagnetice daca este vorba de trenuri electrice. Remediu: incercati sa va schimbati locuinta, intrucat aceste forme de energii negative nu pot fi neutralizate.
*

Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra sau in imediata vecinatate a unei macelarii, intrucat energia fricii si a mortii continua sa fie emanata de carne si va crea dezechilibru locatarilor. Remediu: amplasati dormitorul in alta zona a locuintei sau incercati sa schimbati locuinta.
*

Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra sau in imediata vecinatate a unui birou de pompe funebre, intrucat energiile negative dintr-un asemenea loc cauzeaza depresie.
*

Dormitorul nu trebuie amplasat deasupra unui local in care este permis fumatul, un bar sau o discoteca, datorita energiilor perturbatoare existente in aceste spatii.
*

Patul nu trebuie sa fie amplasat spre o oglinda sau sa aiba o oglinda in spate. Oglinda si masa de toaleta trebuie amplasate astfelOglinda reflectand pe pat incat oglinda sa nu reflecte pe pat. Oglinzile reflecta si perturba aura umana.
*

In zona patului nu trebuie sa existe linii de apa subterana, stres teluric sau radiatii negative.
*

Patul trebuie sa aiba o tablie inalta la cap, care sa ofere sprijin si sustinere din punct de vedere psihic. Mai demult toate paturile se construiau in acest fel.
*

Trebuie evitata amplasarea patului pe calea de energie a usii, sau intre usa si fereastra, deoarece chi-ul cosmic va atacaPat amplasat intre usa si geam ocupantul, cauzand probleme de sanatate.
*

Este recomandabil ca intre pat si podea sa existe o oarecare distanta, deoarece energia rece (degajata de podeaua de beton) precum si cablurile electrice de sub podea pot afecta persoana care doarme, provocandu-i un somn agitat. De asemenea particulele de praf de pe podea pot crea alergii.
*

Patul trebuie amplasat la minimum un metru distanta fata de o fereastra normala cu perete de beton, si la minimum doi metri fata de o fereastra cu sticla din tavan pana in podea. Ferestrele de sticla din tavan pana in podea se comporta ca un canal de aerare pentru chi si cauzeaza anxietate si nervozitate.
*

Pat amplasat spre coltul camereiTrebuie evitata amplasarea patului pe diagonala dormitorului (cu capul orientat spre un colt al dormitorului). Cu toate ca tablia de la cap atenueaza intr-o oarecare masura energia negativa atacatoare emanata de colt, o energie discreta tot va patrunde pana la persoana care doarme, perturbandu-i somnul.
*

Pat asezat langa perete cu teavaTrebuie evitata amplasarea patului langa baie, daca prin peretele intermediar trece o conducta de apa. Apa are energie de tip yin si daca este rece, degajeaza energie yin rece chiar si pana la o distanta de un metru de la perete, afectand parsoana care doarme langa perete. Remediu: amplasati o oglinda sau o folie reflectorizanta pe perete, cu fata reflectorizanta catre peretele prin care trece conducta de apa. Oglinda sau folia trebuie sa aiba o latime de trei ori mai mare decat diametrul conductei de apa.
*

Este indicata amplasarea in dormitor a unei plante, nu mai inalta de un metru, si aflata la o distanta de 2 – 3 metri de pat, pentru purificarea aerului.

Întrebări similare